K-34-2014-27-Pilviin Mikko MiettinenMikko Miettinen Ensemble: Pilviin

GC-musiikki

****

Miettinen on tuttu mies Seminaarinmäen Mieslaulajista ja Gospel Covertajista. Pilviin on pitkän linjan muusikon ja alan pedagogin ensimmäinen soololevy.

Tämä on mainio esimerkki levystä, joka ei ensin oikein eronnut lukuisista kaltaisistaan, mutta ajan kanssa alkoi muodostua pieneksi jalokiveksi. Miettinen on samalla herkän ja vahvan äänen omaava persoonallinen solisti ja lauluntekijä. Tekijämiehellä riittää muusikkoystäviä, joiden kanssa on ollut aikaa kehitellä tätä monipuolista mutta linjakasta kokonaisuutta.

Levyn perusta lähtee kevyestä suomipoprock-linjasta, mutta sen sisältämä musiikkikavalkadi on aika kaukana tavisradiokamasta. Kokonaisuudessa liikutaan tyylikkäästi eri vesillä menettämättä purren hallintaa. Folkmusiikki ei ole mukana vain höysteenä, vaan useiden biisien pohjustana. Fenno/baltti/keltti-trad -osaavuus sieltä soi ja hyvin. Toisaalta rikas soitinvalikoima hyvin sovitettuna, kuten miehen itsensä taitama huilu, tuo mukavia patinantuoksuisia tuulia vanhasta progesta.

Hengenmiehen tuotokseksi äänitteen tunnistaa muitta mutkitta, etenkin ihastuttava folkpala Ensi jouluksi Jerusalemiin on levyn ehdoton helmi. Lyriikat ovat muutenkin ovelia, oivaltavia ja antavat tutuille asioille uusia kielikuvia. Miettinen olisi todella hauska nähdä keikalla ison bändin kanssa, vähän kuin Willberg & Saimaa tyyliin. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä