Mirkka: Että muistaisit saman

k-20-2017-26-levyt että muistaisit saman

Omakustanne

****

Lukemattomia keikkoja ja levytyksiä maamme eturivin artistien kanssa. Monivuotinen operointi kirkollisen musiikin kentällä, areenoina muun muassa TV:n Nojatuolikirkko ja Pop-messut. Mirkka Paajanen on kysytty laulutaituri, jonka syvät vokaalit taipuvat moneen ilmaisuun. Ensimmäinen soololevy osoittaa hänen vakuuttavan myös omissa nimissään. 

Lähes sataprosenttisesti omat sävellykset ja sanoitukset esittelevät kuulijalle syvällisen ihmisen. Etenkin levyn lyyrinen puoli heilahtaa hämmentävän erinomaiseen osastoon. Mirkka käsittelee ihmisyyden perusteemoja: kaipausta, luopumista, uskoa ja epäuskoa, tunteita ja kipua. Kuitenkin niin, että tekstien luotaavuus pysäyttää, ja kovin yllättäen. Yhdentekevän kertakäyttöpopin aikakautena Mirkan kaltainen artisti on löytö ja aarre. 

Anna Eriksson/Carole King -osastossa sukkuloiva musiikki toimii joko svengaavan tarttuvasti tai rauhaa tuoden, keskittymistä vaatien. Muutamat tanssittavat rytmit tuntuivat hieman erikoisilta kokonaisuuden kannalta – lienee tottumattomuuskysymys. Spotifyn soittolistojen perusteella levyn musiikki on jo ehtinyt tarttua moneen kuulijaan. Eikä ihme. Tämän artistin uraa tulee oleman mielenkiintoista seurata. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä