Musti & Hyvä Vainu: Halleluu!

***

k-25-2015-27-levyt1

Suomen lut. evankeliumiyhdistyksen pastori Raimo ”Musti” Lähteenmaa on antanut laulujensa soida pitkään. Ensimmäinen muistikuvani hänestä on eräältä trubakeikalta 20 vuoden takaa. Mustin laulua kuuntelee edelleen mielellään, hänen äänensä soi tyylikkäästi. Herra heittää soundiinsa tarvittaessa hiven outlaw-tummuuttakin. 

Suomigospelin Country Express – se lienee nasevin määre tälle poppoolle ja sen soundille. Hyvä Vainu -yhtyeen muusikot tulevat pääosin Kokkolan seudulta, sen kansanmusiikkipiireistä. Soittoporukka on iso, mutta hieman hymähdyttävän nimen omaava levy ei ole ääniä täyteen ahdettu. Tästä lienee kiittäminen tuottaja Jonas Olssonia sekä tonttinsa malttaen täyttäviä muusikoita.  

Musti ja nuuskijat versioivat Randy Travisin Three wooden crosses -klassikon varsin mainiosti, riipaiseva tarina on onnistuttu kääntämään hyvin. Muutama Siionin Kanteleen laulu saa uudelleenkäsittelyn. Mukana on myös Mustin omia sävellyksiä.

Vakavikko voisi joissain kohdin hieman osoitella sormella lyriikoita. Mutta siihen en ryhdy. Tämä levy on tekijänsä näköinen, hyväntuulinen ja armollinen. Usko ja siinä eläminen ovat iloisia, myönteisiä ja arkisiakin asioita, ainakin Mustin vinkkelistä.

Erityisarvostus viulisti Henna-Maria Harjulle levyn musiikillisesta huippuhetkestä, huikeasta välisoitosta Liikaa-kappaleessa. 

 

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä