13.2.2014Kirjoittaja: Mikko Saari

Newsboys: Restart

****
k-07-2014-27-levyt gospelpoppia

Harvakseltaanpa enää amerikkalaista ”christian rock” -skeneä seuraan. Mutta aina kun legendaarisen dc Talkin jäsenistä kuuluu jotain, kiinnostun. 14 vuotta toisistaan erillään olleiden jäsenten mahdollista comebackia odotellaan. Sitä ennen TobyMac hiphoppaa omillaan ja Kevin Max vaikuttaa konkaribändi Audio Adrenalinessa. Trion soulhenkisimmän äänen omaava Michael Tait tuntuu juurtuneen Newsboysiin, jolla oli pitkä ura takanaan jo kun Tait liittyi kokoonpanoon.

Newsboys soitti ikimuistoisen konsertin Turun Maata Näkyvissä -päivien pääesiintyjänä 2010. Bändi on nappiesiintyjä kristillisille nuorisofestareille. Pop-yhtye on täynnä positiivista energiaa ja samalla sen jäsenissä sopivaa karismaa ja särmää. Bändin musiikki on kuin suora vastaus kysymykseen, mitä sisällökästä vaihtoehtoa voisi löytää väliin hedonistiselle ja seksistiselle MTV-höttöpopille. 

Yhtyeen kappaleet ovat tarttuvia poppipaloja ja kohtuuhyviä balledeja rakentavan rohkeine ja helppotajuisine lyriikoineen. Jospa vain tämänsorttista energiaa tulvisi vastaanottimista enemmän! Nykypopista innostuvat teinit voisivat silloin hyvinkin syttyä Newsboysien iloisesta uutisesta. Evankeliumia sopivan nuorekkaassa paketissa, sillä kielellä ja siinä muodossa, joka nuorison omaa on. Tämä musiikki ei liiku oman mieltymykseni alueella, mutta sen ansiota ja hyvyyttä on mahdoton kiistää. Tuottakaa yhtye tänne taas! 

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä