21.3.2013

NSV revisited: Muodonmuutos

muodonmuutos

****

Suomen Lähetysseuran työssä Hongkongissa 20 vuotta toiminut pastori Hannu Lätti oli yksi niistä, jotka aikanaan herättivät pahennusta tuomalla kitarat Suomen kirkkoihin. Palatessaan kotimaahan hänellä oli unelma: saattaa silloiset gospelkappaleet uusien sukupolvien kuultavaksi. 

Tämä aikamatka toteutui osaavan kaartin kanssa. Lätti toimi itse kitaristina ja tuottajana, oikeana kätenään Sakari Löytty. Sovituksia ei haluttu viedä helpoimman kautta. Kuningasidea oli pyytää levylle mukaan rappari Daikini, jonka duetto Jaakko Löytyn kanssa J. Forsbergin kappaleessa Nälkäinen on pistämätön kulttuurihelmi. Lauluosuuksia on jaettu demokraattisesti. Nuoremmat kyvyt Fanni Lehto ja Laura Pynnönen pääsevät mukavasti esiin. 

Daikini pääsee ääneen myös J. Baezin Song Of Bangladeshissa, joka on siis aikanaan modattu gospelkappaleeksi Ihminen. Dramaattinen melodia häikäisee tässäkin versiossa Lehdon tulkitsemana.

Sen sijaan Mårtensonin Jumala rakastaa maailmaa on turhan köykäisesti sovitettu. Samaten H. Laitisen Ylösnousemusballadiin olisin kaivannut hieman lisää dramatiikkaa, mutta riipivä alkuperäinen melodiankulku liikuttaa kuulijansa tässäkin soul-henkisessä versiossa.

Lievistä puutteistaan huolimatta levy on ansiokas. Suositan tätä levyä paitsi vanhemmille nostalgikoille, myös seurakuntien nykynuorisotyöhön.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä