k-38-2017-27-Levyt Valon sambaOrquestra Montuno: Valon samba

Nuolilevyt

****

Enpä satu muistamaan, lieneekö maamme rikkaassa messukulttuurissamme vielä Lattarimessua pidetty. Tässä olisi siihen valmis soittoporukka ja settilista. Orquestra Montunon bändikokoonpanon puhallinkvartetti ja perkussionistit puhkuvat lämmintä henkeä kristikunnan klassikoihin. Timbalesit ja congat laittavat jalan vispaamaan.

Henri Mäntylän rytmikkään iloisesti kulkeva pianonsoitto svengaa parhaaseen latinomalliin. Svengaavuutta piisaa ja se onkin tämänkaltaisen musiikin elinehto. bändin kuoro ja solistit, joissa mukana ovat mm. Mari Torri- Tuominen, Maija Lehtinen ja Juha Vintturi, onnistuvat lähtökohtaisesti sangen vaikeassa tehtävässä. Miten sovittaa härmäläiset kristikuntaklassikot, kuten Löytyn Sateenkaariunet, Laaksosen Sinä olet aamuni valo ja Aurinkomme ylösnousi (VK 105) lattarirytmeihin myös vokalisoinnin osalta?

Levyn tuottajana ja musiikin sovittajana toiminut Antti Vuori on nähnyt korvinkuultavan vaivan, jonka aurinkoisista hedelmistä kelpaa nauttia. Jokaisen kipaleen kohdalle on genren perinteitä kunnioittaen määritelty, onko kyseessä salsa, cha-cha, merengue, bossa nova, bachata vai rumba. Tämä orkesteri jos mikä täytyisi nähdä elävänä, koska latinokama sykkii syömmeen konserteissa koettuna parhaiten. Tai ehkäpä juuri mainitun Lattarimessun parissa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä