Papas no Mamas: Eipä koskaan

k-25-2016-27-levyt papas no mamas_45

****

Mitäs tämä nyt on? Jo nimessään itsensä rehvakkaasti mullikuoroksi luokitteleva äijäporukka on myynyt itsensä jo ensinuoteilla. Avausraidan ensihetkillä kuullaan heleää naisääntä. 

Juha Vintturin ansiokkaasti liidaama ukkokööri on luopunut totaalisesta patriarkaalisuudesta ja ottanut tekijäjoukkoon mukaan Club for Five -yhtyeestä tutun sopraanon Maija Sariolan. Sibelius-Akatemiassa opiskellut musiikkipedagogi toimii tällä levyllä solistien ohjaajan roolissa ja myös solistina. Pappojen taidot ovat tulleet todistetuksi jo aiemmilla levytyksillä, mutta Eipä koskaan nostaa miesten osaamisen uudelle tasolle.

Täysin a cappella -periaatteella soivan levyn työniteenä on ollut virsikirja. Levyllä on 14 virttä ja yksi Siionin kanteleen laulu: Eipä koskaan Herran kansa. Kappaleista löytyy ikiklassikoita ja hieman vieraampiakin. Monet puhkilauletut virret ovatkin haastavaa operoitavaa. Kanttorin pitää löytää tuoreet nyanssit ja niitä esittävän kuoron täytyy löytää jotain freesiä kulmaa versioimiseen. Papat onnistuvat tällä äänitteellä hienosti tulkinnoissaan. Liidilaulun takaa ei kuulu vain dum-dum-dum -rytmittelyä vaan yllättävämpiäkin ääniä, soivia, sopivia. Hieno, suositeltava kokonaisu

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä