Pekka Laukkarinen: Unelmia

****

k-04-2015-26-Levyt laukkarinen

Suomen yksi eniten keikkailevista artisteista on vaikuttanut levyttävänä muusikkona jo 15 vuotta. Matkaan mahtuu myös nuorisotyötä ja tv-hommia. Vaan oma musiikki, sulavasti soiva laulu ja puhuttelevat sanoitukset ovat lopulta sitä ominta Pekkaa. 

Laulajamme ei sinänsä tarjoile uutta ja ihmeellistä. Mutta jotenkin hän saa tavalliselta kuulostavat tarinansa ujuttautumaan kuulijaan ja vaikuttamaan häneen. Ehkä salaisuus on siinä, että Pekan laulut ovat runsassanaisia. Mutusteltavaa riittää. Niinpä sieltä täältä siis nousee samaistumiskohteita, kuin pieniä ongenkoukkuja täkyineen.

Levyn soittopuoli on erinomaisen nautittavaa kuultavaa. Kehissä ovat luomusähkömusa-moniosaajat Laitinen – Helo – Ryökkynen – O. Helenius. Kokonaisuutta virkistävät vielä folktaitajat Kukka Lehto ja Matti Kallio. 

Vanha gospeldiggari minussa äkkäsi levyltä heti Jari Kekäleen klassikon Laula ihmisille. Biisi tunnetaan parhaiten Jukka Leppilammen versioimana. Laukkarisen versio ei tuota uutta ahaa-elämystä, mutta biisiä levyllä voi ehkä perustella sillä, että uusien sukupolvien on tultava tietoisiksi Suomi-gospelin vanhoista lauluaarteista.

Levyä summatessa mieleen nousee ajatus, että onpa mukava uskoa samaan Kaikkivaltiaaseen kuin laulajamme.   


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä