21.5.2015Teksti Mikko Saari

Levynkansi perkorantalaPerko & Rantala Duo Art: It takes two to tango

****

Tässä taatusti jotain ensiluokkaista, ajattelin kun sain Jukka Perkon ja Iiro Rantalan yhteislevyn käteeni. Kotimaisen jazzin kärkinimet ovat käsittääkseni ensi kertaa yhdessä samalla levyllä. Miesten virtuoosimaisuus on laajalti tunnustettua, joten uteliaisuuteni oli isoa sorttia.

Instrumentin suvereeni taituruus ilmenee muun muassa siinä, ettei omaa nopeuttaan ja sorminäppäryyttään tarvitse todistella. Hieno musiikki kun on aina jotain muuta kuin näppäryysharjoituksia tai väenvängäistä monimutkaisuutta. Vaikka Perkon puhaltimet ja Rantalan sormiot ajoittain vääntelehtivätkin soittajiensa ahkeruudesta, huokuu levystä päällimmäisenä harmonia ja yhteinen tähtäin.

Kappalevalikoima on yllättävä, ei ihan sitä tönkkötangoa vaikka otsikosta niin luulisi.  Mustasukkaisuus (se ”järjen veit” -biisi), Minun kultani kaunis on, Finlandia parinakin versiona, Siks oon mä suruinen, Romanssi. Vaan aika kauas herrasmiehet, puhkiklassikoita totutusta ilmaisusta vievät. Levyn yhteisäänet ovat yllättäviä, mutta kovin sopivia, ahaa-elämyksiä tuottavia. Innostava, älykäs ja perinnettä uudella tavalla rakastava levy.   


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä