20.10.2016Teksti Mikko Saari

Pertti Kallio: Laulukuvia

mikonlevyt_kallio

****

Levyn kansitarrassa voisi lukea ”ex-Pro Fide”. Pertti Kallio aloitteli laulajantaivaltaan instituutio-orkesterissa, jossa vaikutti 1975-77. Miehen ääntä voidaan kuulla klassikkolevyltä Joh. 3:16. Suomen Raamattuopiston musiikkisihteerinä tällä hetkellä vaikuttava Kallio on opiskellut laulua Tampereen konservatoriossa. Hän avustaa myös Tampereen oopperaa silloin tällöin.

Tämä levy juhlistaa osaltaan Kallion 35 -vuotista taiteilijantaivalta. Kansi antaa sisällöistä hieman humppamaisen kuvan. Sisältö on kuitenkin toista maata, nimittäin juurevaa ja maanläheistä, varmaa tulkintaa myöhäisempään aikuiseen makuun. Kallio on vakuuttava solisti. Baritonissa on syvää countrymaista soundia. Äänen kokemus soi, ja sen lämmin soundi miellyttää.

Levyn kappaleet ovat läpileikkaus miehen koko uralta, toivotuimpia lauluja uusin versioin. Yhtyetoveri Pauli Tuohiojan, Jari Kekäleen, Kari Kuuvan, Jarmo Sormusen ja Kallion itsensä laulut ovat klassisen evankelioivia. Reissussa rähjääntyneen tuhlaajapojan kotiinpaluun mahdollisuus tuodaan esiin useassakin kappaleessa, ja siitä muodostuu levyn punainen lanka. Tuottaja Jussi Pyysalo on tehnyt hienoa työtä. Taustat ovat osin tyylikkään minimalistiset, välillä taas jouset luovat dramaattisia sävyjä.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä