24.8.2017

Perttilä: Rakkaus olis talossa

****

k-34-2017-26-Perttilä Rakkaus ois talossa

Suomigospelin monimaakarin uutuuslevy on maittavaa kuunneltavaa. Markku ”Make” Perttilä on pitkän linjan tekijä, joka ennenkin on tehnyt levyjä omillaan. Lisäksi hänet tunnetaan muun muassa yhtenä Exit-yhtyeen lauluntekijöistä. Hänen laulujaan löytyy useista yhteislaulukirjoista. Nykyisin mies tekee soolouraa Perttilä-nimellä ja on ottanut hienoista etäisyyttä evankelikaaliseen musaskeneen, arvopohjan silti muuttumatta. 

Perttilä on ensisijaisesti säveltäjä, soittaja ja herkän sävykäs solisti. Kaikki äänitteen kohtuutarttuvat sävellykset ovat hänen säveltämiään, paitsi yksi Matti Laitisen sävellys: Mirkka Paajasen kanssa laulettu duetto Virtaa välillämme. Sanoittamisessa Perttilällä on yhteistyökumppaneita, kuten Eeva Kuvaja, Jari Kekäle ja Markus Bäckman. Eniten sydämeen osui kaunis laulu Oman elämän tähti, jonka Perttilä on omistanut tyttärelleen. 

Levyn helposti lähestyttävä laulukavalkadi herättää ja pitää yllä toivoa. Perttilä ei leiju fantasiamaailmoissa, vaan hän välittää kuvia omastaan ja sen myötä jokaisen meidän arkisesta maailmasta. Jokapäiväisistä asioista riittää ammennettavaa, kun niitä tutkailee oikeista kulmista. Arjenkin voi nähdä rikkaasti ja kauniisti. Rakkaus voi löytyä talosta, jos sille antaa mahdollisuuden. Ja levyn otsikon voi myös tulkita ihastuttavan hengelliseksi vertaukseksi. 

 

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä