Petra: 40th anniversary

image

Capitol

****

Onnittelut konkaribändille! Melodisen hardrockin ja hevin kalliomaastoa kyntävä yhtye pukkasi ulos tämän tuplakokoelman. Näin pitkää uraa on vaikea ympätä yhteen pakettiin, semminkin kun Petra on julkaissut useammankin vahvan albumikokonaisuuden. 

Esimerkiksi ”kasarilopun täysosumakolmikko” This Means War, On Fire ja Beyond Belief ovat kukin edustettuna vain kahdella biisillä. Vaan olisikohan tämän levyn tarkoituksena saada uudemmat fanit kiinnostumaan historiallisemmasta materiaalista. Never Say Die (1981) ja More Power To Ya (1982) -levyiltä löytyy neljät eksemplaarit kummaltakin. Toisaalta kaksi ensimmäistä levyä on skipattu kokonaan, mikä on harmi. Esimerkiksi vuoden ’74 eponyymi esikoinen sisältää nimittäin todella mainioita kappaleita. Se näytti kertaheitolla kitaristi Bob Hartmanin kyvyt mainiona ja melodianlöytävänä rocksäveltäjänä. Miehen sävellyskynä on muuten pysynyt hämmentävän tasalaatuisena läpi vuosien. 

Kronologisesti rakennettu biisienkulku palvelee klassista musiikinkuuntelu-metodia, levykokonaisuuksien kertakahmaisemista. Kuuntelija pääsee kiehtovalle aikamatkalle 70-lukulaisesta, säröä vielä turhaan etsivästä, mutta hienosta jenkkirockista kasarin Elefanten veljesten tuottamaan tarttuvaan hardrockiin ja sieltä 90-luvun rullaavampaan tuotantoon. Päätöspiste laitetaan yhtyeen viimeiseen studiokiekon Jekyll & Hyden rankkaan nimikkoheviraitaan. Encore saadaan ihka uuden Holy Is Your Name -biisin muodossa. Pikkueeppinen balladi on edelleen Hartmanin käsialaa ja John Schlittin tyylikkäästi tulkitsema.  

Saapa nähdä mitä yhtye vielä saa aikaan. He ovat kiertäneet viime vuosina Classic Petra -nimellä (Hartman ja 80-luvun alun kokoonpano) ja ihan Petrana jolloin John Schlitt on ollut vokaaleissa. Heitä on näty kummallakin nimellä myös Suomessa. Terveyttä vaan, Hartman & kumpp, kyllä me katsomaan tullaan!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä