17.3.2016Teksti Mikko Saari

Poika & Maria: Kutsu

***

mikonlevyt_poika&maria

Laulava pariskunta pitää yllä hienovireistä taiteilijamystiikkaa. Heidän ristimänimiään ei löydy levyn vihkosesta eikä nettisivuiltaankaan. Hauska veto nykyisin niin helposti esille saatavan tiedon aikana. ”Poika” on vaikuttanut tiiviisti erään pääkaupunkiseutulaisen seurakunnan messuelämässä, ja ”Marian” suvusta löytyy muusikkoja muitakin.

Duo operoi esikoislevyllään klassisen lauluntekijäperinteen poutaisella niityllä. Tuuli tuo lännestä päin vaikutteita, americana-sävyjä, etenkin Pauli Halmeen pedal steel -kitaran myötä. Poika ja Maria jakavat vokalisoinnit ja biisintekokrediitit tasapuolisesti. Tasapainoinen parisuhde kuuluu levyn sanoituksistakin. Keskinäistä rakkautta riittää niin paljon että välillä kuulija jo miettii että riittäisikö vähempikin julkituonti.

Toisaalta levy on hieno ajankuva pariskunnan nykyhetkestä. Se sisältää mukavia runollisia mielikuvia ja perinteistä kiinni pitävää gospelsanoituksia. Kutsu on nimensä mukainen levy, kehotus kuulijalle tulla mukaan hetkeksi pariskunnan elämään ja saamaan heidän taiteestaan. Pyyntö kannattaa kuulla, koska sisällössä on jaettavaa. Suosittelen muuten ottamaan duon keikoille. Kerran olen heidät itse pyytänyt ja ollut sisällön kokonaisuuteen kovin tyytyväinen.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä