Pro Fide: Sattumaa?

k-03-2017-27-levyt_profide

Massa Records

***

 

Suomigospelin instituution viimeisimmän inkarnaation tuotosta on jo ehditty odotella. Edellisestä levystä onkin jo 6 vuotta ja kaikki miehet ovat matkan varrella vaihtuneet basisti Petri Repoa lukuun ottamatta. Erityisesti ilahduttaa monessa mukana olevan solistin, Ossi Mäki-Reinin läsnäolo yhtyeessä.

Edellislevyjen hiven väkinäisestä papparockista on siirrytty kevyempään ja kulkevampaan radiopoppiin. Musiikista välittyy miesten monipuolinen musadiggailu. Hieman yllättäen anssikelamaisen perustyöstön seasta kuuluu funk- ja Amerikan rockin mausteita. Sävellykset eivät ole kovinkaan mieleenpainuvia. Tästä kertonee se, että levyn helmeksi nousee uudelleenversiointi Jukka Salmisen Ristin luona -klassikosta.

Yhtye on roolissaan enemmän kuin osiensa summa siinä suhteessa, että he kantavat vahvasti Pro Fiden perustehtävän, selkeän evankeliointikoneen, roolia. Monipuolisesti jaetut sanoitusroolit antavat samansävyiselle julistuslinjalle selkeän linjan. Musiikillisesti kaipaisin oman soundin löytämistä. Uudelleenkoottu julistuskone on hyvistä palasista rakennettu, mutta liitoskohdat kysyvät vielä hiontaa. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä