Sakari Löytty: Tasanko?

tasanko 1303 0ce.jpg-300x298

Rainmaker

***

Se Löytyn veljeksistä, joka on eniten rumpua lyönyt. Tämän levyn kappaleet ovat syntyneet, kun mies asui Namibiassa. Laulut kiertyvät temaattisesti kahden ndongankielisen laulun ympärille. Niissä käsitellään sitä kaikkein vaikeinta jaettavaa, Jumalan rakkautta. ”Hola Kalunga” pohjautuu rakkauden kaksoiskäskyyn ja ”Mwe yi ningile ndje” Jeesuksen opetukseen samasta aiheesta.

Miellyttävän äänen omaava Löytty kuljettelee muusikkoineen lauluja eteenpäin ohjeenaan rohkaisu, oikeudenmukaisuus ja toivo paremmasta. On erikoista tutustua levyyn, jolla kuullaan kolmea eri kieltä, mutta lähetysteemaisuus perustelee asian hyvin. Tekijät ovat tuttuja osaajia, kuten velipoika Mikko, Matti Laitinen ja Pekka Nyman. Sovitukset ovat Lähetysseuran tuotannosta tuttua fenno-afrotavaraa.

Rauhalliset ja leppoisat, svengaavat kappaleet ovat asiaa ajavia ja miellyttäviä. Levy on kuitenkin hieman otsikkonsa mukainen, jos etsii musiikillisia kohokohtia. Kappaleet ovat toimivia ”loogisesta soinnusta toiseen” -teoksia. Oivaa ja leppoisaa kesämusaa kuitenkin. Kokonaisuuden sanoma on ehdottoman hyvä ja lyriikat pääosin sangen oivaltavia.  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä