k-14-2017-26-Mikon levyt Meidän lauluSami Kukka: Meidän laulu

Helmi levyt

****

Minimalismin ja inhimillisen tulkinnan mestari vakuuttaa jälleen. Sami Kukka on tehnyt musiikkia 80-luvulta asti. Aniharvat ovat kuitenkaan miehen tuotannon löytäneet. Toisaalta miehen faneiksi tunnustautuvat mm. monet muusikot ja kulttuuritekijät. Kukan musiikki on vanhanaikaisen liiton folk-kerrontaa, vaan perin herkin ottein.

Meidän laulu -levyllä on vahvasti mukana, kuten sen otsikkoonkin sopii, Kukan elämänkumppani Maija Loukola, jonka puhaltimien soittoa kuullaan viljalti. Bassomaestro Ulf Krokfors tapailee kontrabassoa, lyömäsoittimet vain piipahtavat siellä täällä. Levy on ilmava tuotos, soittohetkien hauraat ja hipaisevat tunnelmat voi aistia helposti.

Ortodoksikirkkoon kuuluvan Kukan omin sanoin, hän ei ole oikein koskaan solahtanut gospelmuusikoksi, vaikka tunnustavuuden heijastuksia löytyy hänen tuotannostaan selkeästikin. Maamme kristillinen musakulttuuri on ollut suoraviivaisemman julistuksen tilaustyötanner. Uskon aikojen sikäli muuttuneen, että Kukan kaltaiset pohdiskelevammat artistit voisivat päästä esiin. Voiko esimerkiksi rakkaudentunnustusta sanoittaa kauniimmin kuin levyn nimikappaleessa: "Sinun hiustesi tuoksusta muistan Kristuksen."

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä