21.5.2015Teksti Mikko Saari

Sotahuuto: Pahoinvointivaltio

Levynkansi sotahuuto

****

Viime vuosina on vastaan tullut harmillisia uutisia maamme kristillisen musiikkikentän taitajabändien lopettamisesta. Erityisesti tämä kato on koskenut raskasta sarjaa, kuten The Rainia ja No Man’s Bandia. Tänä keväänä iskettiin kovametallisimmat naulat hautakirstuun kuunaan, kun Sotahuuto ilmoitti lopettavan 16 vuotta kestäneen uransa. Tämä levy jäi yhtyeen testamentiksi.

Sotahuuto on aina ollut oikeasti raskas, periksiantamaton ja kompromissiton yhtye. Yhtyeen kristityt miehet ovat olleet vakavana asiallaan ja paiskoneet vimmalla, tosissaan esiin ympäröiviä epäkohtia ja ihmiselämän tuskatiloja. Kukin voi kuulemattakin aavistaa, miten rankkaa tekstiä pitävät sisällään mm. tämän levyn kappaleet Narsisti kirkkoherra, Vihan kaksoiskäsky ja Sudet ovat jo täällä.

Musiikillisesti bändi on osaamisensa huipulla tällä levyllä. Aggressiivinen kitaroiden matalavire, taiten miksatut rumputulet ja Eeron ja Retun taitoraivokas vokalisointi, Sotahuudon ominaisimmat elementit, ovat upeasti yhteen hioutuneet. Ilmaisu vakuuttaa ja pistää kuulijan seinää vasten omien ajatustensa kanssa. Bändi soitti jäähyväiskeikan huhtikuun lopussa Nokian Immortal Metal Festeillä. Ikävä jää, veljeys ja ystävyys säilyy. RIP Sotahuuto, musiikkinne jää elämään ja jatkaa työtänne!  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä