Stryper: No More Hell To Pay

k-21-2014-26-Mikon levyt Stryper
Frontiers Records

****

Kristillisen heavyrockin tunnetuin airut, kalifornialainen Stryper alkaa olla konkari millä mittapuulla tahansa. Yhtyeen yli 30 vuoden historia on upea. Vaan aina jännittää, kun vanhoilta tekijöiltä tulee uutuusmusiikkia. Tällä kertaa vanhan fanin olo on paitsi helpottunut, myös yllättynyt.

Nelikko määritellään usein glam-osastoon kuuluvaksi. Bändin kasariaikainen look olikin huomattavan ajanlaistaan. Harmittavaa oli ehkä se, että bändi tunnettiin enemmän hiuspehkoistaan ja keltamustista asuistaan kuin musiikista, vaikkakin To Hell With The Devil -levy ja etenkin sen nimikappale (1986) on jokaisen vanhemman hevidiggarin tuntema.

Tämä uutuuslevy on aika kaukana glamrock-pehmoilusta. Yhtyeen linja on tänä päivänä verevää, energistä ja riffirikästä hardrockia sieltä hevimmästä päästä. Balladeja ei juuri harrasteta. Kappaleissa on kulkevuutta, ruutia ja särmää, tarttuvuutta ja svengiä. Sekä ehdottoman kirkasta evankeliumin iloa sanoituksissa.

Yhtyeen suurin yksittäinen voima, solisti Michael Sweetin uskomaton ääni on sataprosenttisesti tallella. Mielenkiintoinen lainakappalevalinta on Doobie Brothersin Jesus Is Just Alright. Vaikka sen lyyrinen konteksti onkin itsestäänselvä, biisi on alkuperäismuodossaan aika rasittava humppa. Stryper saa versioon eloa yllättävin rytmivaihdoksin. Tämä yhtye saatava Suomeen taas pian!

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä