19.2.2015Teksti Mikko Saari

Tuula Hakkarainen: En pyydä siipiä

***

Tuulahakkarainen

Joskus saatekirjeiden faktat yllättävät. Tämä äänite on Tuula Hakkaraisen eli ”Haxun” jo yhdestoista lajissaan. Pitkän linjan tekijä siis, vaikken aiemmin ole hänen tuotoksiinsa törmännyt. Kohtaamisesta muodostui myönteinen tuokio.

Haxu lähestyy kuulijoitaan maanläheiseltä ylistyspohjalta. Hänen äänensä on helposti miellettävä ja sopivasti soiva, korvaan hyvältä tuntuva. Levylle on valikoitu monen tekijän ylistyslauluja, Leena Valkoselta eniten. Petri Laaksoselta ja Pekka Simojoelta versioidaan parit veisut. Kiinnostavin laulu on norjalaisklassikko Jeesus syntyi tänne, josta kuullaankin sävellyksen tasoa kunnioittava sovitus.

Levystä kannattaa kiinnostua jo sillä vaikuttavien Minna & Jussi Pyysalon huomattavan suuren osuuden vuoksi. Muusikkopariskunnan kädenjälki on vuosien varrella muodostunut varman laadun takeeksi. He ovat yhdessä tuottaneet levyn ja toimineet musiikin sovittajina. Jukka Hänninen operoi levyllä rikkaasti asemoitujen puhaltimien ja haitarin kanssa. Hänen osaavuutensa tuo mukaan tarpeellista soul/jazz -maustetta.

Pidän levyn lyyrisestä monimuotoisuudesta. Ylistysmusa on lähes aina yksiteemaista ja sinällään puuduttavaa pitkässä juoksussa, mutta Haxu tajuaa valita repertuaariinsa monipuolista materiaalia. Ei tämä valtava taidepaukku ole, mutta mukavaa ja taidokasta musiikkia josta löytää samaistumiskohteita kovin.   

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä