25.1.2018

Uusin kirkkain sävelin – Siionin virsiä

k-04-2018-27-Levyt uusin kirkkain sävelinPääkaupunkiseudun heränneet kokoontuvat Kampin seuratuvalla. Siellä harjoittelevat myös kolme levyllä laulavaa kuoroa: jo vuodesta 1935 toiminut Herännäisnuorten kuoro, 2010 aloittanut Seuratuvan virsikuoro ja Veisuuveljien miesporukka. 

Tämän yhteislevyn virret ovat Siionin virsien 2016 hyväksytystä laitoksesta, joka otettiin käyttöön Nilsiän herättäjäjuhlilla 2017.  Uudistuksessa tuoreutettiin virsien kielellistä ja teologista ilmaisua, tarkistettiin sävelmiä, tiivistettiin kokoelmaa ja lisättiin uusia virsiä. Levy on äänitetty Käpylän kirkossa viime syksynä.

Suoraselkäisessä, vakavassa herännäisveisuussa ollaan jylhien perusarvojen äärellä. Levy saattanee olla kuoromusiikkia harrastamattomalle stabiilisuudessaan aikamoinen pala nieltäväksi, jos sen antaa vain soida taustalla. Körttivirret kun ovat rakenteeltaan kaikki kovin samanlaisia, ja kuorojen ilmaisussakaan ei ole järisyttävän suuria eroavuuksia. Kunkin virren dynamiikka, sovitukset ja laulajin äänet heräävät kuitenkin eloon, kun tosissaan keskittyy kuuntelemaan. Tämä levy haastaa hienosti siihen. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä