Vähäsarja: Uusi iloinen Petri

****

Suomen Zorro & elämän paineet -yhtyeen lauluntekijän Petri Vähäsarjan toinen soololevy aiheuttaa kihelmöivää ihmetystä. Vaikka sen lyyrisen folkin kesantopellolla liikkuva anti on näennäisen simppeliä, siitä ei saa kovin helpolla kiinni.

Naivismista kiehtoviin vastakohtakertomuksiin käy lauluntekijän tie. Vähäsarjan kristillisen arvopohjan aistii rivien välistä, varsinkin kun sen tietää. Mutta jos ei tietäisi, laulajan arvomaailma jäisi ehkä kiehtovan arvoitukselliseksi. Perinteisiin, raamatullisiinkin metaforiin liitetään sanoituksissa nokkelasti uusia merkityksiä. Kaupunkilainen kertoja kokee outoa rakkautta, kaipaa maalle tai johonkin parempaan maahan, vaikka sitten Ruotsiin. Kuulija saa korviinsa tarinoita, jotka kulkevat kuin arvaamaton indie-elokuva. Tyylilaji on riski, mutta Vähäsarjan leffateatterissa moppitukat nyökkäilevät.

Sävellykset ja sanoitukset ovat täysin Vähäsarjan omaa tuotantoa. Sovitukset ovat Joose Keskitalon ja hänen luottoporukkansa. Hienovaraiset arrit kuljeskelevat solistin äänen ilmaisemia kuvioita palvellen, vain vähän enemmän kuin minimalismin henki määrittelisi. Tämä levy ei ehkä soine hittiradiokanavilla, vaan siellä missä arvostetaan todellista luovuutta.    


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä