23.4.2015Teksti Mikko Saari

Verneri Pohjola: Bullhorn

****

Levyt Verneri Pohjola

Suomalaisen nykyjazzin eturivin trumpetisti Verneri Pohjolan kolmas omalla nimellä tehty albumi on vahva tyylinäyttö. Kvartettinsa (piano, basso, rummut) kanssa hän luo cool-perinteeseen pohjautuvaa, klassista klubijazzia, josta aistii herkullisella tavalla asfalttiviidakon sykkeen.

Bändin soitto on hyvin orgaanista ja luonnollista. Kuulet suut ja sormet. Saumattoman soljuvasta, mutta samalla rennosta soitosta välittyy läsnäolon tunne. Miehet ovat tekemänsä musiikin sisässä, sen keskiössä. Kaikkia alan perinteitä kunnioittaen, mutta samalla aivan omaa mielenkiintoista punostaan luoden. 

Bullhorn ei kuitenkaan vaadi kaupunkimiljöötä toimiakseen. Sen rauhoittava, hienon kerroksellinen ja välillä temmokas sisältö on itsenäistä taidetta, mihin tahansa taloon ja puutarhaan. Uskon, että levy voi toimia myös hienona porttina klassisen jazzin maailmaan tottumattomallekin kuulijalle. Omimmillaan lienee kuitenkin livetilanteessa, savukkeentuoksuisissa klubeissa. Harmi, ettei sellaisia ole maassamme enää.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä