k-38-2016-26-Wovenhand LEVYTWovenhand: Star Treatment

Glitterhouse

****

Denverin ihmeet pitävät yllä tasaista, joka toinen vuosi levy ulos -tahtia. David Eugene Edwards, tuo maaninen ja eriskummallisesti hengellistä perintöä ja omaa sananäppäryyttään sekoitteleva hahmo, jatkaa äänekkäämpää ilmaisua erotuksena aikaisemmille äänimaailmalevyille. Sähkökitaroiden iskut piiskaavat goottimaisesti, tempo kiihtyy välillä rivakaksikin. Rapeat folk-juuret kuuluvat kuitenkin koko ajan yhtyeen ilmaisussa.

Wovenhandin (sana tarkoittaa rukoukseen liitettyjä käsiä) hienous on sävelten rujonkauniissa kudelmissa ja tekstien haastavuudessa. Edwardsin omistautuminen taiteelleen on totaalista. Hän pakottaa ottamaan levyn lyriikat esiin, kurtistaen väkisin kuulijan otsaa. Mies sijoittaa sanoja epätavallisiin yhteyksiin olematta kuitenkaan itsetarkoituksellisen temppuileva. Aivan kuin hän saarnaisi itselleen. Elämän eksistenssin piinaama lyyrikko tuntee hengenmiehen vastuunsa. Sanoma ei löydy rivien välistä vaan riveiltä, vaan kovin toisin kuin kuulija ehkä odottaisi.  

Star Treatmentilla Edwards tuntuu menevän yhä syvemmälle sekä itseensä että taiteensa synnyttämään limboon. Kieltämättä kaipaan hieman yhtyeen ensilevytysten ainutkertaisia, kuulaan ambientmaisia tunnelmia. Kuitenkin miehen syvä itseobservointi ja sen konteksti suhteessa juutalais-kristilliseen perimään, on kerta kerralta ja levy levyltä kiehtovampaa seurattavaa. Täysin omaa tietään kulkeva yhtye on konsertoimassa Tavastialla 29.9. Nähkäämme siellä.   


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä