24.5.2018Teksti Lauri Thurén

Jesarilla autuuteen?

Vinjetti_Raamattu_02

Jeesus on vastaus, mutta mikä olikaan kysymys. Auttaako hän kaikkiin vaivoihin?

Reformaation aikaan, kulkutautien ja väkivallan maailmassa, loppu tuli yllättäen. Sen jälkeen edessä oli kiirastuli, jonka kauhuista kirkko tiedotti ahkerasti. Silti muutkin kuin Luther aavistivat, ettei maksu anekassaan auta.

Ehkä Jeesus taivuttaisi Jumalan armahtamaan kurjaa syntistä (Joh. 3:36)? Nykyään tiedetään, että kiirastuli perustuu virhetulkintaan Paavalin kirjoituksista (1. Kor. 3:10–15). Mihin Jeesusta vielä tarvitaan?

Osmo Tiililä paalutti 1960-luvulla: ”Kirkko on olemassa sen tähden, että täällä kuollaan.” Siksi kirkossa pitäisi keskittyä olennaiseen. Sanoihan Paavalikin: ”Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme säälittävimpiä kaikista ihmisistä” (1. Kor. 15:19). Kuolemaa ei ole vieläkään peruutettu. Mutta oikeasti harva taitaa uskoa Jeesukseen kuolemanpelon tähden, ihan vain varmuuden vuoksi.

Jeesus saikin uuden tehtävän 1970-luvulla seurakuntanuorten etsiessä elämälleen tarkoitusta. Kerrottiin, ettei Jeesus keskitykään tuonpuoleiseen vaan tarjoaa suuntaa ja mielekkyyttä tähän elämään. ”Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän,” hän lupaa (Joh. 10:10).

”Elämän tarkoitus” kuulostaa kuitenkin aika filosofiselta kysymykseltä. Olisiko Jeesuksella tarjolla jotakin käytännöllisempää?

Lue koko juttu Sanasta 21/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä