8.2.2018Teksti Teuvo V. RiikonenKuva Pekka Rahkonen

Kyynelten muuttava vaikutus

raamattuartikkelikuvitus1

Kristitty muutoksessa 2/4. Ihmisen muutos ei ole helppoa. Siihen liittyy yhdistäviä ja erottavia tekijöitä. Elämään kuuluu Saara Suvannon sanoin ”niin paljon paljon kyyneleitä, vaan päivä paistaa uudestaan”. Siitä löytyy jotain yhdistävää, joka viitoittaa muutosta.

Uskomme ei ole vain seurausta jostakin loogisesta päättelykyvystä tai omasta ratkaisusta. Usko syntyy sydämessä, kun ihminen ”katselee kasvot peittämättöminä Herran kirkkautta”. Ihminen voi käsittää sen, mitä on katsellut, mutta sitä, mitä ei ole katsellut, ei voi käsittää.

Katselemiseen liittyy vesi. Jumalan eteen tuleminen on katsomista, ja silmät ovat kallisarvoisinta meissä ihmisissä. Mutta katseen on oltava kuin puhtaaksi pesty, ennen kuin voi nähdä sellaista, mitä silmä ei ole nähnyt.

Voiko kukaan uskoa kuivin silmin? Jumalan Pyhä Henki on kuin elävä vesi, joka pulppuaa sisimmästämme ja puhdistaa katseen. Puhdistus ja muutos eivät ole vain sisäisiä, vaan ne saavat fyysisen ilmauksen niin kasteessa kuin kyynelissä. Molemmissa on vesi mukana.

Kastevesi ja kyynelvirta ovat samaa Pyhän Hengen eläväksi tekevää vettä. Se virtaa kuin autiomaan kalliosta, jotta ihminen näkisi muutoksen ja oppisi katsomaan.

Lue koko juttu Sanasta 8/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä