12.10.2017Teksti Panu PihkalaKuva Istockphoto

Erota maailma ”maailmasta”

Saarnan-kuva

Raamatussa puhutaan maailmasta kahdella eri tavalla. On maailma: kaikki se, mitä Jumala on luonut. Ja sitten on ”maailma”, se, josta Johanneksen kirje sanoo: ”Älkää rakastako… sitä.”

 ”Maailmassa” on paljon pahaa ja turhamaista. Sellaista, joka houkuttelee ja pettää. Mutta on olennaisen tärkeää muistaa ero ”maailman” ja koko maailman välillä. Olisi pöyristyttävää pelkästään tuomita se maailma, josta kirjoitetaan niin usein: ”Ja Jumala näki, että niin oli hyvä” (1. Moos.1).

 Jumalaa tulee rakastaa yli kaiken, mutta Jumalaa ei voi rakastaa ilman että yhtään rakastaisi maailmaa. Me kohtaamme Jumalan tämän maailman asioiden ja olentojen kautta. Jumala on kaikkia niitä suurempi, mutta niiden keskelle meidät on asetettu elämään. Esimerkkinämme on Jeesus, joka syntyi ruumiilliseksi olennoksi, nisäkkääksi tämän maailman keskelle.
Pastori Panu Pihkala


Älä rakasta maailmaa

Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä.
1. Joh. 2:15–16


Rukoilemme

Herra, tue meitä pitkin päivää,
kunnes varjot pitenevät ja tulee ilta,
kunnes kiireinen maailma lepää
hiiskahtamatta
ja elämän kuume on ohi, työmme tehty.

Anna silloin, Herra,
meille armossasi turvallinen asunto ja pyhä lepo,
rauha kaiken päätteeksi;
Jeesuksen Kristuksen,
meidän Herramme
kautta.

J.H. Newman


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä