11.5.2017Teksti Mika LahtinenKuva Istockphoto

Ihmiset ovat toisiaan varten

saarnakuvaUUSI

Jeesus rukoilee omiensa puolesta – heidän, jotka satuttavat toisiaan ja vahingoittavat yhteiseksi tarkoitettua hyvää. Heidän puolesta, jotka ovat itsekkäitä ja heidän, jotka ovat hitaita auttamaan toisia. Ihmiset ovat omiaan tuomaan julki kuonaa, kaaosta ja sumua, eivät kirkkautta.

Jeesuksen rukouksen suojaan kuuluu myös sairaita, syrjittyjä, satutettuja, halveksittuja ja häpäistyjä. Heitä, jotka pelkäävät, ovat vainottuja, karkotettuja tai tahtomattaan erillään rakkaittensa luota. Kristuksen kirkkaus tulee julki heissä ja tavassa, jolla heitä kohdellaan. Jeesus ei jätä ihmistä varjoon. Ihmistenkään ei pitäisi. Apua tarvitsevaa tulee kunnioittaa ja puolustaa – ei ajaa entistä pahempaan ahdinkoon.

Ihmiset ovat luodut toisiaan varten. Kristuksen kirkkaus tulee julki, kun ihmisten keskuudessa toteutuvat rakkaus, armollisuus, välittäminen, oikeudenmukaisuus, sovinto, turvallisuus ja rauha.

Mikä on minun, on sinun

Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle. Kaikki, mikä on minun, on sinun, ja mikä on sinun, on minun, ja minun kirkkauteni on tullut julki heissä.

Joh. 17: 9-10

Rukoilemme

Hyvä Jumala,

iloitsen, että seurakunta kulkee

Kristuksen jäljissä,

totuudessa ja rakkaudessa,

kohti täydellistä taivasiloa.

Pyhän Hengen avulla

saamme jo nyt elää

taivaan kansalaisina

tässä maailmassa.

Aamen.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä