7.12.2017Teksti Panu PihkalaKuva Istockphoto

Miehitetty valtakunta

saarnakuva

Kuningaskunta on vihollisten valtaama. Kuningasta ei näy, ja hänelle uskolliset ihmiset kokevat kovia. Joskus he, urheat vastarintalaiset, nousevat hetkeksi kapinaan tämän maan ruhtinasta vastaan. Vallankumouksen merkit näkyvät aikansa, ennen kuin joutuvat taas piiloutumaan

Usko kohdistuu siihen, että kuningas ei ole kokonaan hylännyt valtakuntaansa, vaikkei häntä näy. Itse asiassa hänen perintönsä elää myös nykytilanteessa. Se näkyy kaipuussa kohti hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Kristinuskon keskeinen jännite särisee Jumalan valtakunnan kahden puolen välillä. Jumala toimi Jeesuksen kautta ja valtakunta on jo nyt osittain läsnä maailmassa. Kuitenkin valtakunta toteutuu täysin vasta aikojen lopulla.

Adventtina odotetaan Kristuksen tulemista. Vuodenaika heijastaa tätä: pimeyden keskeltä odotetaan valon kasvua. Valo voi kasvaa sisällämme ja puhjeta kuten kevät. Mutta historia on opettanut, että kristilliset valtakunnat eivät ole maanpäällisiä. Keväällä on muistettava syksy, ja syksyllä on muistettava kevät.

 

Salaisuus keskellämme

Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta, milloin Jumalan valtakunta tulee, hän vastasi: ”Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: ’Se on täällä’, tai: ’Se on tuolla.’ Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.”

Luuk. 17:20–21

Rukoilemme

Herramme Jeesus Kristus.

Sytytä sydämiimme ilo siitä,

että tulet pian kirkkaudessasi.

Anna tämän tietoisuuden

rohkaista meitä silloinkin,

kun kaikki on pimeää

emmekä löydä tietä.

Tule pimeyteemme

ja tuo sinne

paluusi kirkkauden häikäisevä valo.

Sinun on kunnia, valta ja voima ikuisesti.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä