26.2.2014Teksti Sini Maria HeikkiläHoly Trinity Brompton seurakunta

Alfa-kurssi leviää Latinalaisessa Amerikassa

Alfa-kursseille on osallistunut yli 23 miljoonaa henkilöä 169 maassa. Kurssien suosio kasvaa nopeimmin Latinalaisessa Amerikassa, missä katoliset kirkot ovat valjastaneet ne käyttöönsä. Myös Ranskassa ja Italiassa kirkot tavoittavat yhä enemmän väkeä Alfa-kurssin avulla.

k-09-2014-07-alfa-kurssit pääkuva.jpg
Yksistään Holy Trinity Bromptonin Alfa-kurssit kokoavat viikoittain yli tuhat osannottajaa.

Kansainvälisen Alpha International -järjestön viestintäjohtajan, Mark Elsdon-Dewin mukaan Alfa-kurssia käyttävät nykyään kristilliset suuntaukset laidasta laitaan. 

– Niin anglikaaniset, protestanttiset, katoliset kuin helluntaiseurakunnatkin käyttävät Alfaa kirkon ulkopuolella olevien tavoittamiseen. Kurssi keskittyy kristinuskon ydinasioihin, joista olemme yhtä mieltä, selittää Elsdon-Dew alfa-kurssin syntysijalla, Lontoon Holy Trinity Brompton-kirkossa.

Alfa-kurssin sisältö ei ole muuttunut, vaan se koostuu edelleen kymmenen viikon aikana läpikäytävistä kristinuskon perusteista.

Uusia viestimiä on kuitenkin otettu käyttöön. Viime vuonna painoon pyrähti nuoria ja nuoria aikuisia tavoittavan Alpha Life -aikakauslehden ensimmäinen numero. Syksyllä toimintansa aloitti myös Alfa-TV, jonka kautta Holy Trinity Bromptonissa pidettävät luennot leviävät viikoittain ympäri maailman.

– Aikaisemmin levitimme opetuksia puhevideoiden avulla. Haasteena oli kuitenkin jakelu syrjäisimmille alueille ja toisaalta puhevideoiden vanheneminen. Nyt Alfa-TV tarjoaa opetusta suorana lähetyksenä joka keskiviikko tuhansille Alfa-ryhmille ympäri maailmaa ilmaiseksi.

Kurssitarjonta lisääntynyt

Tällä hetkellä Alfa-TV tarjoaa opetusta vain englanniksi. Elsdon-Dewin toiveena on opetusten tarjoaminen muillakin kielillä.

Myös visuaalinen ilme on muuttunut. Lontoon olympialaistenkin ulkoasun suunnitellut mainostoimisto, Wolff Olins, uudisti äskettäin Alfa-kurssin ulkoisen ilmeen selkeästi nuorekkaammaksi.

Vuosien mittaan perinteisen Alfa-kurssin rinnalle on kehitetty myös muita kurssikokonaisuuksia. Holy Trinity Brompton pyörittää avioliittokursseja, vanhemmuuskursseja ja kursseja abortin läpikäyneiden naisten tueksi sekä erilaisista addiktioista vapautumiseksi.

Alfa-kursseja on järjestetty Suomessa vuodesta 1996 alkaen niin seurakunnissa, kouluissa, kuntosaleilla, työpaikoilla, varuskunnissa kuin vanhustentaloissakin.

– Uudistuneet nettisivumme avautuvat lähiaikoina. Pyrimme tekemään työtä tuoreesti ja innostavasti. Tätä kuvastaa myös uudistunut ilme, Suomen Alfa-koordinaattori Helena Lintinen kertoo.

 www.alpha.org

Yksistään Holy Trinity Bromptonissa pidettävät alfa-kurssit tavoittavat viikoittain yli tuhat ihmistä.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä