2.7.2015Teksti Kaj AaltoKuva Beach Aid

Hiekalle rakennettu seurakunta

k-27-2015-07-Beach Church
Tomas Arvidsson on pastori ja rantalentopallon harrastaja, jonka työstä osa kuluu lämpimillä hiekkakentillä urheilijoiden parissa.


Vaikka Jeesus varoittaa rakentamasta hiekalle, Beach Church on onnistunut tavoittamaan rantalentopallon harrastajat Ruotsissa.

– Palvelemme tapahtumissamme noin 500 ihmistä, pastori Tomas Arvidsson sanoo.

Arvidsson on yksi kolmesta Ruotsin vapaakirkon eli Equmeniakirkon pastorista, jotka viettävät osan ajastaan rantalentopallon eli beachvolleyn harrastajien kanssa rannoilla ja pelikentillä. Kyseessä on yksi kirkon kolmisen vuotta sitten alkaneita seurakunnanistutushankkeista.

Unelmahommalta kuulostava pesti on luonteva Arvidssonille, joka on itse pelannut rantalentopalloa vuodesta 1980 alkaen.

– Olemme jatkuvasti vieraskentillä, kun kirkossa yleensä pelataan vain kotiotteluita. Olemme siellä missä ihmiset ovat, Tomas Arvidsson kuvailee.

Toisten kentillä tavoittaa ihmisiä kotikenttää paremmin. Leireillä ja kilpailuissa vietetään aikaa ihmisten kanssa ja heidän kanssaan jaetaan elämän ilot ja surut. Arvidsson puhuu kolmesta rakkaudestaan: rantalentopallosta, Jumalasta ja ihmisistä.

Tässä rantapalloilijoiden epävirallisessa seurakunnassa on noin 40 aktiivista jäsentä tukiyhdistyksen kautta. Toiminta perustuu pitkälle henkilökohtaisiin kontakteihin.

Alan harrastajien parissa Beach Church on jo käsite.

Lue lisää aiheesta Beach Churchiin liittyvästä Beach Aidista Sanasta 27/2015!

 Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä