6.4.2017Teksti Heli KarhumäkiKuva Heli Karhumäki

Kirkkopäiville luvassa 10 000 kävijää

k-14-2017-07-Ajankohtaisen kuva
Tapahtumakäyntejä Kirkkopäivien eri tilaisuuksiin odotetaan 40 000, joista suuri osa tässä kulttuurikeskus Logomossa. Ohjelmaa koordinoi Jari Kupiainen, tekniikkaa Sami Heikkilä.


Paljon innostavaa puhetta, mutta sitäkin enemmän näkyviä ja luovia uskon tekoja kaduilla ja toreilla. Tätä kaikkea on luterilaisen kirkon suursatsaus, reformaation merkkivuoden Kirkkopäivät Turussa 19.–21 toukokuuta.

Juhlaviikonlopun ohjelma jakautuu kauniisti kahtia, kertoo Kirkkopäiviä koordinoivien Kirkkopalveluiden kehittämispäällikkö Jari Kupiainen.

– Päivät vietetään kulttuurikeskus Logomossa, illat kaupungilla. Logomoon keskittyy kirkon ammattiväen, luottamushenkilöiden sekä kirkon järjestöjen ja herätysliikkeiden ohjelma. Illoista muodostuu kaikille avoin kaupunkifestivaali, jonka ulkoilmatapahtumat kutsuvat ihmisiä kaduille, Aurajoen rannoille ja Tuomiokirkkotorille.

Kolmeen päivään mahtuu sata ohjelmaa ja satoja esiintyjiä. Järjestelyitä hoitaa 12–15 hengen ydintiimi ja 300 vapaaehtoista.

Kupiaisen mielestä Kirkkopäiville nyt synnytetty kokonaisuus vastaa Kirkkopäivien monitahoista tehtävää.

– Se antaa kirkon äänen ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se tekee luovia uskon tekoja rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Nämä ovat myös kirkon ekumenian, diakonian ja kulttuurin päivät. Kirkon sanoma Jeesuksesta on vahvasti esillä hartauksissa, Raamattuakatemiassa ja diakoniassa.

Kirkkopäivien johtotiimi on onnistunut verkottamaan eri tahoja yhdistämään voimiaan ohjelmassa. Muun muassa Suomen Lähetysseuran vuotuiset Lähetysjuhlat on nyt yhdistetty Kirkkopäiviin, ja Raamatunopetusakatemian perustaneet kristilliset järjestöt, mm. Kansan Raamattuseura, jalkauttavat opetusta nyt myös Kirkkopäiville.

Lue uutinen kokonaisuudessaan Sanasta 14-15/2017!Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä