15.10.2015Teksti: Heli KarhumäkiKuva: Heli Karhumäki

Lasten Tuomasmessu valloitti myös aikuiset

Puhalteluhöyheniä, karkkikioski ja kaupungin suurin piirustuspaperi. Siinä aineksia ensimmäisessä Lasten Tuomasmessussa, jota vietettiin 400 messuvieraan voimin mikkelinpäivänä Helsingin Agricolan kirkossa.

k-42-2015-7-Lasten tuomasmessu3

Reipas meno, musiikki ja enkelisiipiset lapsikuorolaiset virittivät Lasten Tuomasmessuun heti rennon meiningin. Kun liikkkumista ja puheenpulinaa ei tarvinnut rajoittaa, myös vanhemmat nauttivat messusta leppoisalla mielellä.

Kirkkoon oli järjestetty Karkkikioski ja alttarin edustalle noin kymmenen neliömetrin piirustuspaperi. Se täyttyi kuvista, rakkaitten nimistä ja siunaavista sanoista. Mikkelinpäivästä viestitti laatikollinen höyheniä, joita lapset saivat puhallella vapaasti yläilmoihin.

– Mikkelinpäivänä tavataan laulaa lasten virsiä, mutta nyt koko Tuomasmessu suunniteltiin poikkeuksellisesti lapsille Lasten keskuksen kanssa, kertoi tuomaspappi Pirjo Kantala.

Lasten Keskuksen pappi Anita Ahtiainen ja musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen laittoivat messuvieraat liikkeeseen liittämällä psalminlukuun ja lauluihin leikkiä ja eleitä.

Lapset olivat mukana messun tehtävissä. He saivat pidellä viini- tai leipäastiaakin papin jakaessa ehtoollisen.

Tuomasmessun ajankohta sunnuntaisin kello 18 ei ole paras lapsiperheille, mutta mukana oli silti lähes 70 lasta.

– Toiveissa on toteuttaa Lasten Tuomasmessu ainakin kerran vuodessa, Kantala kertoi.

Kannatti
tulla

Meri Lehtonen oli Tuomasmessussa äitinsä Ainomaija Lehtosen kanssa. Yhtään ei edes väsytä, vaikka messu kesti iltakahdeksaan.

– Kivointa oli piirtää ja sytyttää kynttilä, Meri kertoo. Hän kirjoitti sivualttarin luona lapulle rukouspyynnön. Alttarilla sai myös valita rukouskoriin laitettavaksi sileän kiven, jonka väri ilmensi kiitosta tai pyyntöä.

Lue koko juttu Sanasta 42/2015


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä