8.11.2017Teksti: Arja-Leena PaavolaKuva: Istockphoto

Miten sote vaikuttaa kirkkoon?

Sote- ja maakuntauudistus tulee vaikuttamaan kirkon työssä erityisesti perheneuvonnan, sairaalasielunhoidon ja kehitysvammaistyön sopimuksiin.

k-45-2017-6-Kirkko ja sote

Valmisteilla oleva sote- ja maakuntauudistus tulee olemaan suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia, joista Suomessa on tehty. Muutos koskettaa myös kirkon tarjoamia palveluja. Tällä hetkellä seurakunnilla on erilaisia sopimuksia kuntien, kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirien kanssa. Yhteistyö tulee yhä jatkumaan alueilla, jotka vaikuttavat suoraan ihmisten arkeen ja elämänlaatuun.

– Sote- ja maakuntauudistus vaikuttaa erityisesti perheneuvonnan, sairaalasielunhoidon ja kehitysvammaistyön sopimuksiin, jotka pitää uusia, kun sote-palvelut siirtyvät maakuntien järjestämisvastuulle, projektipäällikkö Terhi Kaira kirkkohallituksesta kertoo.

– Todennäköisesti uudistuksella on suoria myös muun muassa opiskelijatyöhön, kriisityöhön ja henkiseen huoltoon sekä diakoniatyöhön. Jatkossa seurakuntien yhteistyö maakuntien ja kuntien kanssa jakautuu sote-palvelutuotantoon ja muuhun yhteistyöhön. Jälkimmäinen tarkoittaa koulujen, vanhustenhuollon, päivähoidon ja nuorisotoimen kanssa tehtävää yhteistyötä.

Lue koko juttu Sanasta 45.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä