20.4.2017Teksti: Freija ÖzcanKuva: Suomen Lähetysseura

Muslimitytöt rohkaistuvat kirkon kouluissa

Muslimitytöt hyötyvät eniten Suomen Lähetysseuran kummitoiminnasta Israelissa. Laajan selvityksen mukaan Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon kouluista valmistuu suvaitsevaisia ja hyvän itsetunnon omaavia nuoria.

k-16-2017-07-Ajankohtaista sovittelija Betlehem

Suomen Lähetysseura panostaa Israelissa erityisesti lasten tukemiseen. Sillä on kolmessa Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon koulussa yhteensä 190 kummilasta. Koulut sijaitsevat palestiinalaisalueilla Ramallahissa, Beit Sahourissa ja Betlehemissä.

Valintakomissio valitsee lapset vähävaraisista kristityistä tai islaminuskoisista perheistä. Kristillisyydestä huolimatta kirkon koulut houkuttavat myös muslimiperheitä. Yksityiskouluina ne valmistavat jatko-opintoihin paremmin kuin valtion koulu.

– Opetus on laadukasta, on ekstraharrastuksia ja kansainvälisiä yhteyksiä. Vaihtoa on pääasiassa Saksaan, koska myös Saksa luterilainen kirkko on koulun yhteistyökumppani. Koulussa opiskellaan saksaa, ja jotkut lähtevät Saksaan opiskelemaan, Lähetysseuran kummitoimintaa Jerusalemissa koordinoiva Sari Lehtelä kertoo.

Ekstraharrastuksina koulut tarjoavat urheilu- ja tanssiryhmiä sekä kieli- ja tiedekilpailuja.

Kirkon koulujen opetus perustuu luterilaisiin arvoihin. Nuoria rohkaistaan löytämään lahjakkuutensa ja kehittämään luovuuttaan ja taitojaan. Samoin kannustetaan ilmaisemaan ajatuksia rohkeasti ja esiintymään, mikä rakentaa hyvää itsetuntoa.

Lue koko juttu Sanasta 16/2017


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä