18.6.2015Teksti Heli KarhumäkiKuva Jani Laukkanen

Pyhän lapsen kirkon siunaus kruunasi Sanan Suvipäivät

Sanan Suvipäivillä Lohjan Vivamossa koettiin tänä vuonna harvinaisen monta juhlahetkeä, ja hellesään hellimässä viikonvaihteessa tehtiin lähes uusi kävijäennätys, noin 5000 juhlavierasta.

k-25-2015-6-Suvipäivät3 pääkuva

Kymmenien talkoolaisten rakentama Pyhän lapsen kirkko ja pieni ulkotapuli kelloineen siunattiin käyttöön Espoon piispan Tapio Luoman saatesanoin.

Miltei kaikki kirkon esineistö on saatu lahjoituksena. Lasten iloinen temmellys, laulut ja saippuakuplien riehakas puhaltelu olivat kuin lupaus kirkon hyvästä tulevaisuudesta.

Kansan Raamattuseuran ja Sana-lehden 70-vuotisjuhlaa vietettiin juhlakonsertissa Kaikuja matkalta. Juhlaa varten oli koottu kuoro eri aikoina KRS:n eri kuoroissa laulaneista ihmisistä.

Suvipäivien haikein hetki koettiin juhlateltassa, jossa työuransa päättävä päätoimittaja ja toiminnanjohtaja Hannu Nyman saateltiin eläkkeelle kiitospuheiden ja muotokuvataulun julkistamisen kera. Yli tuhannen hengen yleisö kiitti Nymania seisomaan nousten pitkin aplodein.

Juhlilla iloittiin myös raamattuopetuksen suosiota. Nyt sitä oli tarjolla koko lauantaipäivän omassa teltassaan ja kuulijoita oli parhaimmillaan yli 700, juhlajärjestelyistä vastannut Kalle Virta iloitsi.

Sunnuntai-iltapäivänä vietetty juhlamessu televisioitiin ja se lähetetään Ylen TV1:ssä juhannussunnuntaina 21.6.2015.

Tarvitaan vahvempaa
uskontojournalismia

Suvipäivien päätöspäivänä sunnuntaina kohtasi Raamattuteltan keskustelussa kaksi journalismin konkaria teemalla ”Median myllerryksessä”. Lehdistöneuvos Vesa-Pekka Koljonen johti päätoimittajana Ilta-Sanomien 1984–2003, ja Tapani Ruokanen on johtanut päätoimittajana Sana-lehteä, Kotimaata ja Suomen Kuvalehteä.

Kumpikin toivoi Suomeen vahvempaa uskontojournalismia, sillä toimittajien yleissivistys tuntuu usein floppaavan uskonnollisten aiheiden kohdalla. Konkarit kannattivat myös nykymuotoisen uskonnonopetuksen säilyttämistä koulujen opetussuunnitelmissa, sillä oman uskonnon opetus on paras pohja muiden uskontojen kunnioittamiselle.

Ruokasen vakaumus on uran aikana ollut julkinen, koska hän on toimittajuuden lisäksi pappi. Koljonen on toimittajana käsitellyt lehdissään runsaasti uskonnollisia ilmiöitä, mutta ei ole koskaan avannut omaa vakaumustaan. Nyt hän sen teki, kun suoraan kysyttiin, ja annettiin vaihtoehtoja.

Koljosen ilmoitti vakaumuksensa pohjaksi rippikoulun.

– Toimittajuus on kuitenkin ammatti, joka panee ihmisen kyselemään, eikä sitä välttämättä helposti niele kaikkea, mitä totena kerrotaan. Hyppään yli vaihtoehdot tunnustava kristitty, epäilijä ja agnostikko, mutta yksi oli mielenkiintoinen ja sen valitsen: tunnusteleva kristitty. Kelpaisiko tämä?Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä