3.4.2014.Teksti Kaj AaltoKuva Lehdistökuva

Redraman rehellisyys koskettaa

K-14-2014-16-Redrama 11255 ISO
Redrama

Suomalaisen rap-artisti Redraman alias Lasse Mellbergin selviytymistarina on herättänyt paljon kiinnostusta ja myötätuntoa. Uudella albumilla Reflections hän paljastaa syvimpiä tuntojaan. Rehellinen ulostulo julkisuuteen itsemurhayrityksistä ja raitistumisesta on koskettanut kuulijoita.

Artisti Redrama päätti kertoa ihminen Lasse Mellbergin rankoista vaiheista julkisuudessa, vaikka pelkäsikiin ensin leimautumista. Mutta kun ympäristö alkoi ihmetellä tekstien ja musiikin muuttumista, hän päätti murtaa hiljaisuuden.

Facebook-sivuilla kannustus jatkuu, ja maaliskuun lopulla peukkuja oli pystyssä 34 808 kappaletta.

”Oot kova jäbä, ku uskallat tuoda sun tarinan julki. Propsit siitä!”

”Kiitos rohkeudestasi ja rehellisyydestäsi, liityn tähän ylpeiden fanien joukkoon.”

”Pysy hyvänä esimerkkinä!”

”Once again, thanx for sharing.”

Poiminnat kertovat, että aito selviytymistarina koskettaa. Vuonna 1977 syntyneen artistin elämänkokemus on tuonut syvyyttä sanomaan ja uusia kuulijoita.

Redrama rakastaa selviytymistarinoita itsekin ja viljelee niitä teksteissään. Lähes kaksi miljoonaa kertaa Youtubessa katsottu Clouds kertoo yksinhuoltajaäidin murheista, mutta mukana on lohdun sana tyyliin ”lupaan etten koskaan jätä sinua yksin sateeseen”.

Mellberg sai itse takaisin uskon elämään, jonka oli menettää. Nyt hän haluaa joka päivä muistuttaa itseään, miten monesta asiasta kannattaa olla kiitollinen. Onhan hänen henkiinjäämisensä jo aikamoinen ihme.


Lue lisää aiheesta Sanasta 14/2014


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä