29.10.2014Teksti Sanan toimitusKuva Johannes Tervo

Sanan seuraava päätoimittaja: Parhaat herkut on pantava näyttävästi tarjolle

k-44-2014-x-Heli Karhumäki

Toimittajana ja viestinnän kouluttajana tunnettu Heli Karhumäki, 49, on valittu Sanan seuraavaksi päätoimittajaksi. Työ Sanassa käynnistyy ensi keväänä 15. huhtikuuta. Hannu Nyman jää 12 vuoden päätoimittajuuden jälkeen eläkkeelle elokuun alussa.

Karhumäki työskenteli 1990- ja 2000-luvuilla Ilta-Sanomissa kirkollisiin ja hengellisiin asioihin erikoistuneena toimittajana. Lähimmät kuusi vuotta hän on ollut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan tiedottaja.

– Käärin hihat ilolla ja ponnekkaasti. On hienoa päästä taas tekemään kristillistä journalismia.

– Tiedän tulevani laatulehteen. Ihmiset, jotka saavat Sanan käsiinsä, pitävät siitä. Tutkimuksen mukaan 19 prosenttia suomalaisista tuntee Sanan. Haaste on tehdä Sana tunnetuksi lopuille 81 prosentille. Kasvupotentiaali on siis huomattava!

Karhumäki ei näe lehdessä tarvetta suuriin sisältömuutoksiin, vaan pitää kokonaisuutta toimivana. Aikeissa on kuitenkin nostaa profiilia iltapäivälehdessä opituin parhain keinoin. Napakoilla otsikoilla nostetaan esiin parhaat herkut, ja paperilehden rinnalla pitää käyttää verkkoa ja mobiiliteknologiaa.

– Reagoidaan nopeasti uutisvirtaan ja herätetään puheenaiheita kysymyksistä, joita ihmisillä nyt on. Sana voi avata lukijoille ikkunoita, joista näkee, miten upea kirkko meillä Suomessa on, Karhumäki visioi.

– Se, millä Sana lopulta vastakin menestyy, on rohkea evankeliumin esillä pitäminen.

Kansan Raamattuseura on herännäisyyden ohella ollut Karhumäelle tärkein hengellinen ”kasvattajaseura”.

– Sain opiskeluvuosina runsaat eväät KRS:n raamatunopetuksesta ja rukouselämästä. Se avasi uusia näköaloja ja kirkasti myös kristittyjen yhteyden merkityksen.

– Kiistakysymyksiä kristittyjen kesken aina nousee. Mutta ei pidä tehdä kiistoista pääasiaa, vaan keskittyä siihen, mikä on yhteistä.

Heli Karhumäki asuu perheineen Lapualla, jossa hänellä on sukujuuret.

– Tarkoitus on viettää puolet viikosta Helsingissä. Pendelöinti alkaa.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä