2.3.2017Teksti Arja-Leena PaavolaKuva Lehtikuva

Seurakunta toimii kriisin hetkellä

ajankohtaistakuva

Sastamalassa kaksi viikkoa sitten tapahtunut kahden nuoren kuolemaan johtanut onnettomuus järkytti syvästi paikallisia. Teon tahallisuus ja uhrien nuori ikä johtivat kaupungin yhteiseen suruun, jonka käsittelyssä seurakunnalla on tärkeä rooli.

Tila-autolla suoralla tieosuudella ajanut mies törmäsi tarkoituksella mopoautoon ja samalla sen kaksi 17-vuotiasta matkustajaa sai surmansa. Tieto lauantai-iltana sattuneesta onnettomuudesta levisi nopeasti: osa paikallisista nuorista näki onnettomuuden ja samalla hetkellä siitä jo kerrottiin sosiaalisissa medioissa.

– Mekin saimme tiedon tapauksesta omia sisäisiä kanavia pitkin emmekä viranomaisilta. Ymmärsimme heti, että tapaukseen täytyy reagoida. Oli viikonloppu ja meillä oli hyvä valmius toimia silloin, koska työntekijämme olivat muutenkin työtehtävissään, Sastamalan kirkkoherra Ari Paavilainen kertoo.

– Saatuamme tiedon onnettomuudesta päätimme sunnuntaina ottaa yhteyden omaisiin ja järjestää suruhartauden. Tyrvään kirkon sunnuntain jumalanpalvelukset radioidaan ja saatoimme myös siinä yhteydessä kertoa illan suruhartaudesta. Tilaisuuteen saapui noin kolme sataa henkeä, lisäksi myös se lähetettiin suorana paikallisradiossa.

Suruhartaudessa puhunut Paavilainen totesi, että ei ole olemassa sanoja, joilla surun pystyisi ottamaan pois. Mutta ehkä sen voi yhdessä kantaa, sillä suru yhdisti ja kosketti paikkakunnalla kaikkia.

Lue koko uutinen Sanasta 9/17


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä