5.1.2015Teksti Arja-Leena PaavolaKuva Sari Tikkanen

Teologien työllistyminen huolestuttaa

teologit_uutinen

Tulevaisuudessa kirkko ja koulut eivät tule työllistämään teologeja siinä määrin kuin aiemmin on totuttu. Teologin koulutus antaa kuitenkin valmiudet toimia lukuisilla eri aloilla ja yhä useammat opiskelijat tähtäävät urallaan myös muihin tehtäviin.

Perinteisesti teologien työttömyys on ollut hyvin alhaista, mutta nyt lukumäärän uskotaan nousevan. Suomen pappisliiton mukaan teologien työttömyysprosentti on muutaman viime vuoden aikana kaksinkertaistunut ja on nykyään noin 7 prosenttia.

Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa papin ja opettajan ammattipätevyyden tarjoavien koulutuslinjojen osalta tiedetään, että lähivuosina sekä pappeja että opettajia tarvitaan aiempaa vähemmän, vaikka muutos ei välttämättä tule olemaan kovin radikaali.

– Suunta oli havaittavissa jo viime vuoden alussa. Teologien työttömyys on edelleen hieman vähäisempää kuin akateemisilla aloilla keskimäärin. Ilmiö on niin uusi, että se ei ole vielä ehtinyt vaikuttaa oppilaaksi otettavien määrään, soveltavan opetuksen yliopisto-opettaja Maria Buchert Helsingin yliopistosta toteaa.

Lue Sanasta 45/15, miten raju muutos yllätti kaikki.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä