8.9.2016Teksti Arja-Leena PaavolaKuva KT/Aarne Ormio

Tuleva lainmuutos ei vaikuta kirkon avioliittokantaan

Piispainkokous

Piispainkokouksen antamassa selonteossa linjataan, että kirkon opin mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen. Tämä tarkoittaa sitä, että papeilla ei ole oikeutta vihkiä samaa sukupuolta olevaa paria.

Keväällä 2017 voimaan tulevan avioliittolain muutoksen myötä yhteiskunnassamme myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton. Muuttuvaa tilannetta ennakoiden Joensuussa viime viikolla kokoontunut piispainkokous on laatinut selonteon voimassa olevasta avioliitto-opista seurakuntien ja papiston tueksi.

Julkisuudessa kaksi piispaa on aiemmin kertonut kannattavansa sitä, että kirkko alkaisi vihkiä homopareja. Piispainkokous kuitenkin hyväksyi selonteon ilman, että olisi jätetty eriäviä mielipiteitä tai esimerkiksi äänestetty selonteon hyväksymisestä.

– Pöytäkirjasta, kunhan se valmistuu, tulee käymään ilmi, että avioliittoselontekoa käsiteltäessä äänestettiin vain yhden ainoan kerran ja silloinkin äänestys koski erästä historiallisen katsauksen kohtaa, piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen toteaa.

Lue koko uutinen Sanasta 36/16.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä