18.7.2014Teksti Lea LappalainenKuva Lehari Kaustelin koti-arkisto

Uskon yö on unelmien työ

Virolaissyntyinen kapellimestari Lehari Kaustel tunnetaan suurten ammatillisten näkyjen ja toiminnan miehenä. Suomessa hän koordinoi vuoden 2015 valtakunnallista Uskon yö-tapahtumaa.

k-29-2014-09-lehari kaustel.jpg
Lehari Kaustel koordinoi ensi vuoden valtakunnallista Uskon yö -tapahtumaa.

Kapellimestari 

Lehari Kaustel valmistelee parhaillaan vuoden 2015 syyskuun 19. päivän valtakunnallista Uskon yötä.

– Tavoitteena on, että silloin kaikissa Suomen kirkoissa soitetaan kelloja illalla kello 22 ja lauletaan Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi virsi Soi kunniaksi Luojan. Sibeliuksen syntymästä on kulunut ensi vuonna 150 vuotta, Kaustel kertoo.

Uskon yötä edeltää Kansan Raamattuseuran 70-syntympäivään liittyvä juhlaviikko, jolloin juhlia vietetään eri kaupungeissa.

Nuori lahjakkuus ja kolmen lapsen isä on taustaltaan Neuvostoajan lopun lapsia, mutta kristillisen kodin kasvatti. Viisihenkisen perheen isä on Vapaakirkon pappi ja äiti piti salaa pyhäkoulua.

Lehari Kaustel tutustui valmistumisen jälkeen edesmenneeseen evankelista Kalevi Lehtiseen:

– Hänestä tuli esikuva ja mentorini. Miettiessäni tulevaisuutta Kalevi vinkkasi, että maallinen ura voi tuoda rahaa ja mainetta, eikä siinä ole mitään paheksuttavaa. Hän kuitenkin kannusti vastaamaan hengellisen työn kutsuun.

Tällä hetkellä tunnustettu kapellimestari työskentelee Kansan Raamattuseurassa vastuualueenaan erityisesti Crescendo-työ.

Crescendo on ammattitaiteilijoiden yhteistoimintaverkosto, joka tarjoaa alan ihmisille näkyvyyttä eri keinoin. Korkeatasoiset taide- ja musiikkitapahtumat, kansainväliset yhteydet ja kristittyjen taiteilijoiden sukupolvia ylittävät kohtaamiset kuuluvat myös työhömme.

– Yhteydet Suomeen, Vapaakirkkoon, Kansan Raamattuseuraan ja sen Valkovilla-nukketeatteriin olivat lapsuudessa niin kiinteät, että Suomesta tuli hengellisen elämäni kotimaa. Nyt tahtoisin antaa jotakin vastalahjaksi.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä