11.8.2016Teksti Arja-Leena PaavolaKuva Jenniina Nummela

Venäjän lakiuudistus tuskin vaikuttaa kristittyjen asemaan

Venäjän paljonpuhutun lakiuudistuksen vaikutuksesta uskonnollisten yhteisöjen työhön on liikkeellä perättömiä tulkintoja, sanoo Inkerin kirkossa työskentelevä pastori Pasi Hujanen.

k-32-2016-6-venäjä uutinen

Heinäkuun alussa Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti niin sanotun Jarovajan lakipaketin, jonka tarkoituksena on antaa lisäkeinoja terrorismin torjuntaan. Merkittäviä kansalaisvapauksien rajoituksia sisältävä lakien kokoelma on herättänyt huolta Venäjällä toimivien kristillisten järjestöjen keskuudessa, sillä lain pelätään kaventavan toimintamahdollisuuksia.

– Oman tietoni mukaan laki ei vaikuta suoraan seurakuntien peruselämään. Ulkomailta johdettu ja organisoitu lähetystyö sen sijaan saattaa vaikeutua erityisesti rekisteröimättömien vapaakirkkojen osalta, joiden toiminnassa yhdysvaltalaisilla yhteyksillä on merkittävä rooli. Myös isojen, ulkomailta johdettujen kampanjoiden ja missioiden järjestäminen voi vaikeutua, aiemmin lähetystyössä SLS:n kautta Venäjällä toiminut pastori Erkki Jokinen arvioi.

Lue koko juttu Sanasta 32/2016


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä