20.7.2017Teksti Erja Taura-JokinenKuva Riika Lantto

Mennään naimisiin festareilla!

ajassa_festarit

Oululaisilla Qstock-musiikkifestareilla vihitään tänäkin kesänä hääpareja viime vuoden suuren suosion myötä. Vuosi sitten Qstockissa vihittiin 11 paria. Festivaali ajoittuu heinäkuun viimeiseen viikonloppuun.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan vs. seurakuntapastori Salla Autere muistelee lämmöllä viime vuoden festarivihkimisiä.

– Erityisesti mieleeni jäi kaksi paria. Eräs ”uusiopari” päätyi festarivihkimiseen, kun olivat jo kerran tahoillaan kirkkohäät viettäneet. He pitivät ratkaisua helppona, mutta sopivasti erilaisena.

– Toinen rokkihenkinen pariskunta iloitsi jo ennakkoon siitä, että saavat olla hääpäivänä monien hyvien bändien ympäröimänä ja viettää juhlaa nauttien live-musiikista ja ystävien seurasta.

Autere uskoo, että tänä vuonna vihkimisiä on edellisvuottakin enemmän.

Festivaalialueella voi mennä naimisiin papin tai Oulun käräjätuomarin vihkimänä. Myös vihkivalojen uudistaminen onnistuu.

Salla Autere osallistuu tänä vuonna jälleen festareille työntekijänä, muttei kuitenkaan vihkijänä.

– Oulun seurakunnilla on Qstockissa perinteisesti Latauspiste, jossa voi ladata kännyköitään, napostella karkkia ja tarvittaessa saada myös henkistä latausta. Olen näissä tehtävissä.

Tänä kesänä Qstockissa avioituvat siunataan uuteen siviilisäätyyn juhlateltassa, joka on sisustettu lemmenlaivaksi ja nimetty Ms Qstockiksi. Se sijaitsee festivaalialueen puistossa virtaavan Merikosken varrella.

Risteilyemäntä pitää yhdessä pianistin kanssa huolta vihkiseremonian musiikillisesta annista häävalsseineen.

– Viime vuonna vihkimisten suosio ylitti odotukset. Kyselyiden määrä vahvisti ajatustamme toteuttaa sama uudelleen erilaisilla teemoilla, summaa festivaalituottaja Johanna Snellman.


 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä