4.5.2017Teksti: Kristiina MiettinenPentti Mansukoski/Kirkon kuvapankki

Messiasta torin täydeltä

Helsingin Senaatintorilla tapahtuu lauantaina 20.5. klo 19 jotain ennenkuulumatonta: Tuomiokirkon portailla seisova yli tuhannen laulajan kuoro esittää Händelin Messiasoratorion Lohjan sinfoniaorkesterin säestyksellä. Ja kaikki paikallaolijat voivat yhtyä Halleluja-kuoroon!

k-18-2017-22-Ajassa Händelin halleluja

Maailmalla tätä teosta on esitetty lukuisissa suurtapahtumissa ison koneiston voimin, mutta ei tätä ennen Suomessa. Kyseessä on Tuomiokirkon kanttorin Seppo Murron pitkäaikainen haave, joka vihdoin toteutuu – kuin Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi.

Esitykseen on tulossa kuoroja ja lauluryhmiä eri puolilta Suomea. Pitkin kevättä on ollut alueellisia harjoituksia. Koettavaksi jää, miten suurkuoro pysyy Murron näpeissä.

Koska kyseessä on ulkoilmakonsertti, teosta on lyhennetty reiluun tuntiin. Senaatintorilla kuullaan oratorion parhaat kuoro-osat ja suosituimmat aariat.

Messias-oratorio on yksi Helsingissä 19.–21.5. pidettävän Kirkon musiikkijuhlien päätapahtumista. Musiikkijuhlien päänäyttämönä toimivat Tuomiokirkon ja Senaatintorin historialliset maisemat.

”Tapahtumia ja tohinaa kaupungissa toki riittäisi muutenkin, mutta mahdollisuus tuoda kirkkomusiikki, kirkon musiikki ihmisten keskelle on ainutlaatuinen. Erityisen juhlan tästä tekee tietysti osallistujien suuri määrä! Jokainen on tervetullut osallistumaan”, Seppo Murto toivottaa koko järjestelykoneiston puolesta.

Siis mukaan vaan ja torin täydeltä: ”Halleluja, halleluja…”Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä