18.5.2017

Messuun ja oluselle

k-20-2017-30-Armoa hanasta
Reformaation merkkivuoden kunniaksi panimot ympäri Eurooppaa ovat tuoneen markkinoille Luther-oluita.

Uskonpuhdistaja Martti Luther oli suuri oluen ystävä. Reformaation merkkivuoden kunniaksi uskonpuhdistaja saa oman nimikko-oluen, ja muitakin reformaatio-oluita pannaan ympäri Suomea.

Tampereella merkkivuotta juhlistetaan helatorstaina 25.5., kun kirkko ja olutfestarit lyövät hynttyyt yhteen. Osana Suuret Oluet – Pienet Panimot -olutfestivaalia Keskustorilla järjestetään ulkoilmamessu Ylitsekuohuvaa armoa.

Kaksikielisen messun suomeksi ja ruotsiksi toimittavat tuomiorovasti Olli Hallikainen ja kirkkoherra Kim Rantala. Musiikista vastaa Virsi on pop -bändi, jonka virsisovitukset kulkevat tummista bluesrytmeistä vauhdikkaisiin kansanmusiikkipoljentoihin. Messun jälkeen vieraat voivat halutessaan maistella merkkivuoden kunniaksi pantuja ja muita pienpanimo oluita. Tarjolla on ainakin Nokian panimon Armo-olutta ja Bryggeri Helsingin Luther ja Ylitsekuohuvaa Armoa -oluita.

– Tapahtuma sopii hienosti reformaation 500-vuotisen taipaleen juhlistamiseen – olihan Luther hyvän ruuan ja oluen ystävä, Hallikainen sanoo.

– SOPP on valittu Vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa, ja meille on ilo ja kunnia olla mukana tässä ammattitaidolla toteutetussa tapahtumassa.

Myös olutfestivaalien järjestäjä, panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen iloitsee yhteistyöstä.

– Haluamme olla koko aikuisen kansan tapahtuma emmekä mikään juopottelujuhla. SOPP on aito pienpanimotapahtuma, jossa tavoitteena on tutustua yrityksiin ja niiden tuotteisiin maistamalla oluita kohtuullisissa määrissä, mutta monipuolisesti.

– Mielestäni kirkon mukanaolo sopii tapahtumaan hyvin ja tuo toivottavasti uusia ystäviä hyvän oluen pariin.

Messu alkaa 25.5. kello 11. Messuvieraat pääsevät festivaalialueelle ilmaiseksi.(Sana)

 Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä