KRS Jyväskylässä


Tällä sivulla näet Jyväskylän tapahtumat ryhmiteltynä erilaisten kokonaisuuksien mukaan. Näet samat tapahtumat kalenterimuodossa tästä linkistä.

Toimimme yhteistyössä mm. Jyväskylän seurakunnan kanssa.
Tervetuloa mukaan!Eloseurat Sepän Kipinässä 12.8. klo 16-17.30

Yhteislauluja Viisikielinen-laulukirjasta. Laulattajana Tuula "Haxu" Hakkarainen. Puheenvuoroja ja rukousta. Kahvit tarjolla alkaen klo 15, vapaaehtoinen kahviraha. Tervetuloa!

Päiväkahvit ja puheenvuoroja kristinuskon ilmiöistä

Kahvit klo 13, ohjelma 13.30. Omenapuu, Vapaudenkatu 24. Syksyn yleisaiheena on Jeesuksen kuvaus tehtävästään: “Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta.” (Luuk. 4:18)
 • Ti 11.9. Katujen kasvatit. Tuija Pennanen kertoo avustustyöstä, jota tehdään Pietarissa. Siellä lapsia ja nuoria viettää öitään kellareissa, ullakoilla tai kaukolämpötunneleissa. Järjestäytynyt rikollisuus pitää lapsia otteessaan. Musiikki: Tuula “Haxu” Hakkarainen
 • Ti 9.10. Kaukana kotoa – turvassa? Pastori Raimo Laine kertoo pakolaisista Suomessa ja valottaa heidän asemaansa suhteessa Jeesuksen toimintatapaan (Luuk. 4:18). Musiikki: Saara Kontkanen
 • Ti 13.11. Risti ja leijona. Olli Seppänen kertoo lippu-teemasta Raamatussa sekä Suomen lipun ja vaakunan heraldisista merkityksistä, jotka nousevat juutalais-kristillisestä taustasta. "Kohottakaa lippu merkiksi kansoille!" (Jes.62:10b). Musiikki: Tuula Hakkarainen
 • Ti 4.12. Sorretut orvot ja lyödyt lesket. Sinikka ja Lauri Vuohelainen kertovat orpojen, leskien ja kristittyjen halveksitusta asemasta Intiassa ja KRS:n työstä heidän auttamiseksi. Musiikki: Saara Kontkanen


  Viisikielisen toivelauluillat

  Kerran kuussa maanantaisin: 6.8., 3.9., 15.10., 5.11. ja 3.12. klo 18.00. Tuula "Haxu" Hakkarainen laulaa ja laulattaa. Paikkana Omenapuu, Vapaudenkatu 24.


  Torstaiteatteri: Paimenet

  Oletko kiinnostunut teatteriharrastuksesta? Tule mukaan Torstaiteatteriin tekemään Paimenet-näytelmää!

  Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä tai mitään erityistaitoja. Torstaiteatterissa saa jännittää ja mokata ilman, että nauretaan tai moititaan.

  Torstaiteatterissa näyttelijät ovat n. 20 - 50 v teatterin harrastajia tai vasta-alkajia. Ryhmää ohjaa draamapedagogi Mika Lahtinen. Toiminnan pelisääntöjä ovat vapaaehtoisuus sekä jokaisen oikeus omaan katsomukseen ja kokemukseen ilman, että muut analysoivat niitä.

  Tule mukaan! Opit esiintymiseen ja teatterin tekemiseen liittyviä taitoja ja ehkä lisää itsestäsikin. Ensimmäisissä harjoituksissa voit tutustua toimintaan ja pohtia haluatko sitoutua mukaan pidemmäksi aikaa.

  Seuraavaprojekti alkaa to 6.9. klo 17.30. Harjoituspaikkana on Kulttuuritila Omenapuu, os. Vapaudenkatu 24, Jyväskylä. Harjoituksia on 1-2 kertaa viikossa. Esitykset ovat marras-joulukuussa. Lue lisää: www.torstaiteatteri.fi tai ota yhteyttä: p. 040 557 5535 tai mika.lahtinen (ät) sana.fi.


  Avoin raamattupiiri

  Joka toinen perjantai eli 28.9., 12.10., 26.10., 9.11., 23.11. ja 7.12. klo 11. Omenapuu, Vapaudenkatu 24.


  SenioriFoorum

  Huom! Paikkana Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1. Kahvit klo 14.30, ohjelma klo 15. Lisätiedot: Inkeri Virkkala-Järvinen. Syyskauden 2018 SenioriFoorumit ovat ti 25.9. ja ti 27.11. Tilaisuudet järjestetään yhdessä Jyväskylän seurakunnan kanssa.


    Omenapuun synttärit su 30.9. klo 14


    Omenapuu-toimitilamme avattiin Suomen itsenäisyyden ja reformaation merkkivuonna 2017. Nyt Omenapuu täyttää siis vuoden. Tervetuloa juhlakahville! Mukana mm. KRS:n toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma, Mika Lahtinen, Anu Palojärvi, Tuula "Haxu" Hakkarainen ja Ulla-Maija Kovanen.


    Naisia kaivolla -illat

    Keskeneräisten naisten hoitavaa yhdessäoloa. Kahvi- ja teetarjoilu kera suolaisten ja makeiden
    herkkujen klo 18.00, ohjelma klo 18.30, osallistumismaksu 10 €. Illoista vastaavat Ulla-Maija Kovanen ja Naisia kaivolla -tiimi. Kulttuuritila Omenapuu, Vapaudenkatu 24.


    Ma 8.10. Millä mielin eläkkeelle – haikeana vai helpottuneena?
    Erilaiset naiset kertovat kokemuksestaan eläkkeelle jäämisen ratkaisuista sekä pohdinnoistaan, tunnoistaan ja tunnelmistaan ennen ja jälkeen eläköitymisen; miten siitä ajasta selvisin?

    Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos, johon kannattaa valmistautua. Tule mukaan hyvään porukkaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten arkesi muuttuu sekä saamaan ahaa-elämyksiä eläkeläisyydestä. Musiikki: Saara Mörsky. Runoja esittää Liisa Latvakoski.


    Ma 12.11. Hyvinvointia koko keholle

    Sairaanhoitaja, ravintoneuvoja Kaarina Krogerus kertoo koko kehon hyvinvoinnista: vinkkejä ravintoon, liikuntaan, lepoon ja hiljentymiseen. SKY-kosmetologi, lähihoitaja, Anna-Maria Harju-Laurila vie ´hyvinvointimatkalle´ ihon hoitoon. Hänen sydäntään lähellä ovat ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja asiakkaan hoitaminen kotimaisilla, luonnonmukaisilla tuotteilla, päästä varpaisiin. Oikeilla meikkituotteilla voidaan häivyttää epäedullisia puolia ihossa ja korostaa upeita piirteitä, joita meissä jokaisessa on, myös täysin luonnonmukaisilla meikkituotteilla ja luontoa kunnioittaen!

    Musiikki Anne Rahkonen, säestys Eija Rantatalo.


    Raamatun ihmiset -bibliodraamakurssi 6.-7.10. klo 10-16.30


    Kurssilla tutustutaan Raamatun teksteihin ja henkilöihin eläytymisen ja keskustelun kautta. Kurssilla ei näytellä, vaan se on ryhmän jäseniä varten. Periaatteita ovat vapaaehtoisuus ja jokaisen oikeus omaan kokemukseen ilman, että toiset analysoivat tai arvostelevat. Kurssimaksu 50 € sisältää ohjelman sekä aamu- ja iltapäiväkahvit, muttei lounasta (lounastauko klo 13-14). Ilmoittaudu bibliodraamaohjaaja Mika Lahtiselle viimeistään 28.9.

    Hehku-illat

    Hehku-illat ovat opiskelijoille ja nuorille aikuisille suunnattuja iltoja, jotka sisältävät opetusta, musiikkia, rukousta, iltapalaa ja rentoa yhdessäoloa. Iltojen aiheet ja puhujat sekä muut menot opiskelijoille näet netistä www.opiskelijat.fi tai Facebook-ryhmästä
    “Hehku Jyväskylä”.

    Gospel Gentlemen -konsertti

    Pekka Simojoki, Jaakko Löytty ja Petri Laaksonen konsertoivat Taulumäen kirkossa. Tilaisuuden juontaa Sana-lehden päätoimittaja Heli Karhumäki. Konsertti on Taulumäen kirkossa ke 21.11. klo 19. Liput: www.lippu.fi/gospelgentlemen


    Tervonsalmen toimintakeskus

    Kesällä Tervonsalmen toimintakeskus Tervossa tarjoaa monipuolisia tapahtumia tai mukavan retkikohteen tai majoituspaikan kesäreitin varrella. Tutustu Tervonsalmeen!

    Marjo Kalavaisen Uskallan! -näyttely ja työpajat

    Kultturitila Omenapuussa (Vapaudenkatu 24) 10.-20.5. Näyttely on yhden naisen rohkea matka kohti unelmaa: omaa näyttelyä. Se on syntynyt tarpeesta etsiä ja löytää kadonnutta luovuutta, ja tuoda sitä näkyväksi osana käsityöntekijän ammattitutkintoa.

    • To 10.5. klo 17-19 Näyttelyn avajaiset
    • Pe 11.5. klo 16-20
    • La 12.5. klo 11-14 (työpaja) ja klo 15-19 (näyttely)
    • Ke 16.5. - pe 19.5. klo 16-20
    • La 19.5. klo 15-20 (Yläkaupungin yö)
    • Su 20.5. klo 11-14 (työpaja) ja klo 15-19 (näyttely)

    Työpajojen hinta on 15 euroa. Työpajoissa tehdään sekatekniikalla huoneentaulu näyttelyn herättämien ajatusten pohjalta. Ilmoittaudu työpajoihin: marjo.kalavainen@gmail.com


    Nooa-näytelmä

    teatteri-nooa-ryhma-jyvaskyla-2018

    Torstaiteatterin Nooa-näytelmän esitykset ovat päättyneet. Kiitos kaikille katsojille. Seuraava näytelmäprojekti on syksyllä. Harjoitukset alkavat syyskuun alussa. Uudet ja vanhat teatterin harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Esitykset ovat marras-joulukuussa. Lisätietoja antaa ohjaaja Mika Lahtinen, mika.lahtinen@sana.fi.


    Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä