SenioriFoorumin matkat


 SenioriFoorum -toiminnan puitteissa järjestetään mielenkiintoisia retkiä ja matkoja. Retket ovat kaikille avoimia.

Matkat Helsingistä kevätkaudella 2019

Voit kysyä viimehetken peruutuspaikkoja puh. 0400 72 4646la 26.1. Täti ja minä, Riihimäen teatteri


Yllättävä komedia koko elämän muuttavasta kohtaamisesta.

Elämän päähän potkima, keski-ikäinen pankkivirkailija Kemp saa kirjeen tädiltään, jota ei ole nähnyt sitten lapsuusvuosien. Kuolemaisillaan oleva täti haluaa yllättäen tavata sisarenpoikansa.

 

Morris Panychin mustaa huumoria tihkuva näytelmä on naurattanut ja liikuttanut yleisöjä Suomessa jo useiden vuosien ajan. Yllättävät käänteet seuraavat toisiaan ja huumori on lämminhenkisyydessäänkin pirullista. Esitys on itkettävän hauska ja pohjattoman surumielinen komedia.


Retken hinta     95,00 eur (matkat, teatterilippu ja lounas)

Lähtö Kiasmalta klo 10.45, paluu Kiasmalle klo 18.00.

Ilmoittautumiset HETI.


su 10.2 Ystävän laulu, Vantaa, Kulttuuritalo Martinus

Helmikuinen konsertti ystävänpäivän aikaan

Solisteina Arja Koriseva ja Jyrki Anttila sekä Kimmo Leppälän orkesteri

 

Tangokuninkaallinen Arja Koriseva ja oopperalaulaja Jyrki Anttila tulkitsevat upeita ikivihreitä suomalaisia lauluja ja suomalaisten rakastamia operetti- ja viihdemusiikin sävelmiä.

 

Retken hinta   70,00 e (matkat, konserttilippu ja väliaikakahvit)

Lähtö Kiasmalta klo 12.00 paluu Kiasmalle klo 15.30.

Ilmoittautumiset HETI, viimeistään 9.1.2019


la 23.2. La Bohéme-ooppera, Tampere-talo


Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista. Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen.

 

La Bohème on oopperataiteen klassisia perustarinoita ja siinä kuvataan unohtumattomasti traagista rakkautta. Ooppera käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa.

 

Rooleissa nähdään muun muassa maan menestyneimpiin sopraanoihin lukeutuva Helena Juntunen, Tony-palkittu amerikkalaistenori Jesus Garcia, Staatsoper Unter den Lindeniin kiinnitetty baritoni Arttu Kataja, kotimaisissa kantaesityksissä viime vuonna hurmannut baritoni Waltteri Torikka ja Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittanut sopraano Suvi Väyrynen. Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido.

 

Retken hinta   195,00 eur (matkat, oopperalippu ja lounas)

Lähtö Kiasmalta klo 10.30, paluu Kiasmalle n. klo 20.45.


la 2.3. Hamlet, Turun teatteri

"Ollako vai eikö, siinä pulma!

Ajat muuttuvat, ihmisyyden ydin ei. Valta, kostonhimo ja moraalittomuus olivat ajankohtaisia näytelmän aiheita 1600-luvulla William Shakespearen punoessa dramaattista juonilabyrinttiaan. Teemat ovat ajankohtaisia myös tämän päivän Suomessa, kun otsikoissa kerrotaan itsestään sokaistuneista johtajista, väkivallantekojen ja mielenterveyshäiriöiden lisääntymisestä ja ihmisen maapallolle ja toisilleen aiheuttamasta tuhosta.


Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä nähtävän toteutuksen taustalla soi Sanna Salmenkallion säveltämä musiikki, jonka on soittanut Turun Filharmoninen orkesteri. Nimiroolissa nähdään Jussi Nikkilä, Claudiuksena Eero Aho, Gertrudena Kirsi Tarvainen, Poloniuksena Carl-Kristian Rundman, Ofeliana Pia Andersson, Laertesina Markus Järvenpää ja Horationa Severi Saarinen sekä Esko Salminen (videolla)

Retken hinta  115,00 eur (matkat, teatterilippu ja lounas)

Lähtö Kiasmalta klo 8.45, paluu Kiasmalle klo 18.00.

Ilmoittautumiset viimeistään 30.1.2019


pe 22.3. Unohtumattomat tunnussävelmät, Sibeliustalo Lahti

Elokuvien ja tv-sarjojen kuuluisimmat tunnussävelmät hurmaavat kuulijansa kerta toisensa jälkeen. Nostalgiset sävelet ja suuret tunteet täyttävät salin, kun Nick Davies Lontoon West Endin teattereista johtaa konsertin.

 

Retken hinta  89,00 eur (matkat, konserttilippu ja lounas)

Lähtö Kiasmalta klo 9.00, paluu Kiasmalle klo 17.00.

Ilmoittautumiset viimeistään 27.2.2019


pe-ti 12.-16.4. Pohjois-Italia ja Sveitsi

 Como-järvi ja Maggiore-järvi Milanon pohjoispuolella ihastuttavat mitä kauneimmilla maisemilla tarjoten unohtumattomia elämyksiä. Tällä matkalla piipahdamme myös Sveitsin puolella.

Matkakohteita mm. Ortan kylä, Stresan kaupunki, venematka Isola Bellan saarelle, jossa on Borromeo-suvun edelleen omistama loistelias palatsi sekä siihen kuuluva teatraalinen puutarha patsaineen, istutuksineen ja valkeine riikinkukkoineen, Isola dei Pescatorin saari. 

Laivamatka Stresan satamasta Sveitsin puolelle Locarnoon - Locarno on tunnettu mm. filmifestivaaleistaan -  junamatka ns. sadan laakson reitille. Rautatieosuus on tunnettu vehreistä maisemistaan, vesiputouksistaan ja jylhistä vuoristaan. Junamatka päättyy Domodossolaan, n. 800m korkeuteen.

Päiväretki Sveitsin puolelle ylelliseen Luganoon, lounaan jälkeen palaamme Italiaan ja suuntaamme vuonomaiselle Como-järvelle Tremezzon kylän tuntumaan, jossa vierailemme 1600-luvun lopulla rakennetussa Villa Carlotta – palatsissa. Villan upea sijainti takaa upean näköalan järven toisella puolella sijaitsevaan Bellagion kylään ja myös järveä ympäröiville vuorille. Vierailumme kohdistuu Villa Carlottan upeaan botaaniseen puutarhaan, josta löytyy yli 150 eri kukkalajia atsaleoista, alppiruusuihin, kamelioihin ja sitruunapuihin.

Comon kaupungin keskusta, jossa merkittävimmät rakennukset ovat tuomiokirkko sekä sen vieressä kohoava hallintorakennus eli Broletto.

Paluupäivänä ennen lentokenttää ajamme Vicolungo The Style Outlets-tehtaan-myymäläkylään, jossa on n. 150 merkkituotteita myyvää liikettä.

Tarkemman matkaohjelman saa SenioriFoorumista.


Lennot

AY1751 12.4.2019 Helsinki-Milano klo 08.00 – 10.05

AY1756 16.4.2019 Milano-Helsinki klo 19.00 – 22.55

Majoitus

Hotel Milan Speranza Au Lac www.milansperanza.it/en

Hotelli koostuu kahdesta vierekkäisestä rakennuksesta. Hotellin palveluihin kuuluu kahvila, rentoutumis- ja lukutilat sekä ravintola, josta upea järvinäköala. Huoneista löytyy ilmastointi, TV, ilmainen Wi-Fi ja hiustenkuivaaja.

Matkan kokonaishintaan sisältyy

• Finnairin suora lento Hki – Milano - Hki lentoveroineen ja matkatavaroineen 8 + 23 kg

• majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa puolihoidolla (aamiainen ja illallinen)

• ohjelman mukaiset ruokailut retkipäivinä 4 x lounas, ruokajuomina viini/olut, vesi ja kahvi/tee

• ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut

• suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan alkaen ja päättyen Milanoon, käyntikohteissa mahdollisesti ryhmän jako kahteen osaan ja toisessa englanninkielinen opastus tai omatoiminen tutustuminen

Matkan hinta:1554,00 eur

Ilmoittautumiset HETI, seniorifoorum.helsinki@sana.fi tai puh. 0400 724646

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Kon-Tiki Tours/MatkaSeniorit.


Tähtien Vappu -konsertti Musiikkitalossa

ti 30.4. klo 19